Kennisplatform voor Oost Nederland

Textiel 2.0 toont zijn bijdrage!

Geplaatst op 16 mei 2017
Circulaire economie

Op 19 mei organiseert Textiel 2.0 een middag tour in samenwerking met Unipro, Texperium en Denimtex over de verschillende bijdragen aan een circulaire economie. Textiel 2.0 staat voor duurzaam industriegebied gelegen in Stepelo, waar diverse bedrijven werken naar een duurzaam bedrijfsvorming in textiel recyling en innovatie in groene productie.

CIRCLES en Stichting OCF organiseren tien regiotours in Oost-Nederland, als onderdeel van de Circulaire Economie tweedaagse. Doel van deze regiotours is ondernemers kennis te laten maken met circulair ondernemen. Tijdens deze regiotours kunt u met eigen ogen zien hoe andere ondernemers bezig zijn met de transitie naar circulair ondernemen.

Unipro maakt momenteel al gebruik van een van de groenste fabriek van Nederland. Unipro laat duurzaamheid terugkomen in een moderne manier van bouwen en produceren in een nieuw bedrijfspand. Unipro zet zich in voor een duurzame economie door een C02- neutrale productie te produceren, een intelligent gebouw waar lucht, licht en warmte met sensoren wordt geregeld. Deelname aan een circulaire economie is van groot belang voor Unipro, produceren in een groen fabriek draagt hieraan bij.

Texperium is opgezet als open innovatiecentrum om ontdoeners van textiele producten te verbinden met potentiële gebruikers van herwonnen vezels. Door optimaal gebruik te maken van kennis over duurzaamheid kan er in minimale kosten een optimaal resultaat worden behaald. Hierdoor is er een geringe milieu impact en draagt het bij aan een circulaire economie.

Textiele afval wordt bij Denimtex vermalen tot vezels en bewerkt zodat deze ‘denimtex’ vezels weer aangebracht kunnen worden op de muur. Deze unieke recycle methode draagt bij aan de circulaire economie door water te besparen, energie kosten en C02 uitlaatgassen.

Neem een kijk in de drie verschillende bedrijfsvoeringen van Textiel 2.0 en laat u inspireren door de wereld van circulaire economie met textiel.

Op 19 mei kunnen geïnteresseerden een kijkje nemen in de bedrijfsvoering van Textiel 2.0. Maak kennis met Textiel 2.0 en zijn bedrijven voor de bijdrage aan de circulaire economie. Inloop is vanaf 14.00 uur en de tour eindigt om 17.00 uur. Aanmelden voor Textiel 2.0 kan via de website.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: