Kennisplatform voor Oost Nederland

Thales en Marine zijn Saxion studenten dankbaar

Geplaatst op 11 april 2018

Zeven studenten van de Saxion opleiding Creative Media and Game Technologies hebben de afgelopen maanden een opdracht uitgevoerd voor Thales en de Koninklijke Marine.

Ze moesten een voorbeeld maken van een Virtual Reality ruimte die gebruikt kan worden voor trainingsdoeleinden. Ze maakten een realistische reproductie van de boegschroefruimte  van de Holland klasse, een Ocean Patrol Vessel, die gebruikt kan worden voor de training van bemanningen. Daarmee verwacht de marine dat de aanleg van een trainingsinstallatie of de aanschaf van extra faciliteiten en systemen, minder – of zelfs helemaal niet meer – nodig is. Vroeger was het nog gebruikelijk om een extra systeem aan te schaffen of delen van een schip na te bouwen om goed te kunnen trainen.

Thales en de Marine waren zeer enthousiast over het ontwikkelde prototype van de studenten. Het detail en kwaliteitsniveau van wat de studenten hebben neer gezet, is wat de Marine betreft de toekomstige standaard. Extreem realistisch tot op de laatste schroef en zelfs de kabelbinders. Ook telefoonnummers op de stikkers zijn nog goed af te lezen.

De studenten zijn naar Den Helder geweest om de echte ruimte van een marineschip te bezichtigen en fotograferen. Op basis van een 3d-scan is daarna de hele ruimte nagemaakt. Hierbij is er veel aandacht geweest voor het kleinste details. Er ontstond daarmee een fotorealistisch uiterlijk. Thales vertegenwoordiger Jeroen van der Wel: “toen de demonstratie van de Saxion studenten kwam, blies dit alles weg dat we eerder hadden gezien”.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: