Kennisplatform voor Oost Nederland

The Church binnen een jaar na opening al met 14,5 punten in Gault&Millau

Geplaatst op 8 februari 2024
The Church binnen een jaar na opening al met 14,5 punten in Gault&Millau.

“Een zeer mooie nieuwkomer in onze selectie en meteen goed voor een flinke score.” Aldus Gault&Millau. Een aanwinst voor Arnhem en niet alleen het eten is genieten.The Church biedt een spectaculaire totaalbeleving in een kerk met de allure van een eigentijdse kerk, waarin je met al je zintuigen op een hemelse manier geniet. Feels like heaven!

GaultMillau brengt een waardeoordeling uit over de ‘beste’ restaurants. Dit doen zij niet met sterren, maar met punten. De puntentelling start bij 10 en eindigt bij 20 punten als de hoogst haalbare score.

In maart 2023 is het jonge stel, Bart Leussink en Janiek van den Broeck, samen met de himgroep, gestart met een eigen zaak om hun droom waar te maken. Ze openden in Arnhem The Church. Een gaaf restaurant in de oude Lutherse kerk met 14 boutique kamers.

Een complimentenregen volgde al snel;

  • een 9,2 van Over de Tong in De Gelderlander;
  • een plek in de Lekker500;
  • genomineerd voor de Entree Award ‘Best Dine & Drink Concept < 150 gasten’;
  • finalist HANOS Gouden Koksmuts met de jonge keukenchef;

En vandaag als kers op de taart opgenomen worden in de Gault&Millau.

De keuken van Bart en zijn team staat voor pure ingrediënten en kwaliteit. Niet te veel poespas maar verrassende smaakcombinaties. Elke bereiding wordt gedaan om het product beter naar voren te laten komen en de kwaliteit beter te maken. Er wordt veel met zuren, ingelegde groenten, umami en kruiderijen gewerkt. De technieken die gebruikt worden komen veelal uit de klassieke Franse keuken die in een modern jasje worden gestoken. In combinatie met de invloeden vanuit de Japanse en Oosterse keuken. De oprechte gastvrijheid die vanuit het hart van Janiek komt in combinatie met haar vakkennis wordt toegepast in het restaurant. Je voelt je meteen thuis.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: