Kennisplatform voor Oost Nederland

Thijs Kager – DJ Dinox– winnaar Randrock Dance DJ contest

Geplaatst op 2 februari 2024
Thijs Kager –DJ Dinox– winnaar Randrock Dance DJ contest

Zaterdag 27 januari won Thijs Kager – a.k.a. DJ Dinox – de DJ contest van Randrock Dance. Met deze overwinning heeft Thijs de eerste spot veroverd op het Randrock Dance podium op donderdag 9 mei. Het Dance podium is dit jaar te vinden op het grote plein voor Kruidvat midden in het centrum van Vriezenveen. Thijs viel op door zijn muziekkeuze die past bij de openingsplek van Randrock Dance en zijn DJ-skills.

Ook vorig jaar liet Thijs zijn kwaliteiten al horen tijdens de contest van 2023. Hij heeft goed naar het commentaar van de jury geluisterd en zijn set aangepast door minder hard en minder beats per minute te draaien. De inmiddels 26-jarige DJ uit Vriezenveen draait muziek bij alles wat hij doet. Het liefst staat hij dan ook veel achter zijn draaitafel om zelf te produceren. Zijn voorkeur gaat uit naar de hardere stijlen, zoals hardstyle, hardcore en Frenchcore, maar zijn muzieksmaak is breed. Ambities van Thijs zijn het produceren van muziek waarin hij zijn eigen creativiteit kwijt kan om dat vervolgens met het grote publiek te delen.

Ik vind het super dat ik gewonnen heb en zie dit als een geweldige kans en uitdaging om mijn carrière als DJ een boost te geven. Ik heb er onwijs veel zin in en kijk uit naar 9 mei!”, aldus een blije DJ Dinox.

Juryoordeel

De jury, bestaande uit vml. DJ-duo Arjen Kleinjan en Rik Luttrop, DJ Nick Raff en voorzitter en bestuurslid van Randrock Alexander Pape, had een zware job. In totaal draaiden vier DJ’s een set van een half uur. Het toegestroomde publiek genoot zichtbaar van de verschillende dance stijlen bij Het Wapen van Vriezenveen. Alle DJ’s hebben een topprestatie neergezet, maar Thijs sprong eruit vanwege de herkenbare techhouse met remixes van bekende nummers, de interactie met het publiek en de stijl die goed past bij het podium waar hij straks mag staan.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: