Kennisplatform voor Oost Nederland

Thoma Post Makelaars: ‘Ook specialist in bedrijfsmakelaardij’

Geplaatst op 8 januari 2024
John van Dijk

Thoma Post is al sinds jaar en dag een gerenommeerd makelaarskantoor in Oost-Nederland. Met negen vestigingen in de Achterhoek, Twente en de Stedendriehoek, en een kantoor in Amsterdam, is Thoma Post actief op het gebied van woningen, maar zeker ook met bedrijfsobjecten, winkels en beleggingen. “Natuurlijk hebben we plaatselijke vastgoedkennis, maar zeker ook alle specialistische kennis in huis waarbij we landelijk onze klanten volgen”, zegt register bedrijfsmakelaar John van Dijk.

Bij het grote publiek in het oosten is Thoma Post vooral bekend als woningmakelaar. Niet alleen voor aankoop, verkoop, hypotheek of taxatie van een woning kan de particulier er terecht, maar Thoma Post begeleidt bijvoorbeeld ook klanten die hun huis willen verduurzamen. De tak bedrijfsmakelaardij doet hetzelfde voor ondernemers en bedrijven. Aankoop, verkoop, taxatie, huur, verhuur, beleggen en/of deskundig advies over dit alles, de specialisten van Thoma Post kennen de materie.

Register bedrijfsmakelaar John van Dijk is actief in de Achterhoek. Zijn collega’s Sjoerd Swildens en Joost Bontjer, beide ook vastgoedadviseurs, zijn respectievelijk verantwoordelijk voor Twente en de Stedendriehoek. Bontjer: “Ieder van ons weet alles van zijn regio. Maar er zit, net als het werkgebied van ieders relaties/netwerk, veel regionale overlap in ons werkgebied. We vullen elkaar hierbij waar nodig aan. Elke makelaar heeft, naast regionale kennis, ook zijn eigen expertise in een vakgebied, zoals winkels, logistiek, productie en opslag en beleggingen. Onze klanten kunnen we zo altijd de beste adviseur bieden. Omdat onze klanten en hun bedrijven niet alleen actief zijn in Oost-Nederland, adviseren we deze ondernemers of bedrijfsketens vaak ook in de rest van Nederland.”

Even groot

Bedrijfsmakelaardij behelst bij Thoma Post meer dan enkel de aan- en verkoop van bedrijfspanden, zegt Swildens. “Ook in bedrijfsmakelaardij zijn wij specialist, en dan in de breedste zin van het woord.” Waar moeten we dan aan denken? Van Dijk: “Aankoop en verkoop uiteraard. Maar ook huur, verhuur en advies over beleggingen. Zelf bemoei ik me bijvoorbeeld veel met functie- en bestemmingswijzingen, ofwel transformaties van panden en terreinen. Zo begeleid ik veel campings naar recreatieparken of kerken ombouwen naar appartementen. Wat voor een nieuwe bestemming krijgt zo’n pand, wat betekent dat voor de marktwaarde? Hierbij is onze taxatieafdeling, met groot zakelijk accreditatie, niet weg te denken. En zij mogen ook vrijwel alle soorten vastgoed waarderen.”

Schaars

Dat advies aan de klant is belangrijk, zo niet essentieel, vinden de bedrijfsmakelaars van Thoma Post. Samen met de klant onderzoekt Thoma Post alle mogelijke opties en behoeften voor diens bedrijfsactiviteit. Bontjer noemt in dat kader de ontwikkeling van bedrijventerreinen langs de A1. “Ook daar hebben wij de afgelopen jaren veel geadviseerd. Een plek langs de A1 heeft zichtbaar veel voordelen. Maar voor bestaande bedrijven heeft verhuizing tegelijkertijd veel voeten in aarde. Wat zijn de juiste keuzes voor je nieuwe pand, hoe en wanneer ga je je oude bedrijfspand achterlaten en wat zijn daarvan de financiële consequenties?”

Beste keus

John van Dijk noemt een concreet voorbeeld. “Recent nog een bedrijf in Lochem, dat stond voor de keus: of de bestaande locatie uitbreiden, of verhuizen naar de A1 bij Deventer. Dan gaan wij met de ondernemer zitten en analyseren de voor- en nadelen van beide opties. We bekijken dan natuurlijk ook of een uitbreiding of transformatie van het bestaande pand tot de mogelijkheden behoort en of dit in de toekomst weer goed te verkopen of verhuren is.” Waar het om gaat is dat Thoma Post Bedrijfsmakelaars op alle vlakken deze kunde in huis heeft. Bontjer: “En dat niet alleen. Dit is een prachtig vak. We werken met passie en bevlogenheid. Alles voor een blije klant.”

Meer informatie? www.thomapost.nl/bedrijfsmakelaars

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: