Kennisplatform voor Oost Nederland

Ticketverkoop ‘Deventer Op Stelten’ 1 juni van start!

Geplaatst op 3 juni 2018

De ticketverkoop van de vier ticketvoorstellingen tijdens het internationaal buitentheaterfestival ‘Deventer Op Stelten’ in de Deventer Schouwburg, de Bergkerk en het Burgerweeshuis is van start. In de Schouwburg zijn dit jaar twee topvoorstellingen te zien waarbij publiek geheel rondom plaatsneemt: Ockham’s Razor (Engeland) in de grote zaal met de Nederlandse première van ‘Tipping Point’, en in de kleine zaal Compagnie Ea Eo (België) met de Nederlandse première van ‘All the Fun’. In de Bergkerk is Compagnie Pernette te zien met de Nederlandse première van ‘La Figure du Baiser’ en in het Burgerweeshuis speelt BOT de voorstelling ‘Lek’. Alle andere voorstellingen van ‘Deventer Op Stelten’ zijn gratis toegankelijk. Wil je verzekerd zijn van een plek tijdens het drukbezochte festival, koop dan nu alvast je ticket!

Ockham’s Razor (Engeland) brengt in de grote zaal van de Schouwburg de Nederlandse première van ‘Tipping Point’, een harmonisch evenwichtsspel. Ingesloten in een cirkel transformeren 5 meter lange metalen palen in een rijk landschap aan beelden. De vijf circusperformers balanceren, klimmen en klampen zich vast aan deze wankele wereld, steunen elkaar terwijl ze worstelen met het moment waarop dingen beginnen te verschuiven.

‘Tipping Point’ is 4 keer te zien en duurt 60 minuten (vr 6 juli om 21.00 uur, za 7 juli om 14.00 en 21.00 uur en zo 8 juli om 14.00 uur). Ticket: € 6,- p.p. (excl. € 3,25 per boeking online, per telefoon en aan de kassa).
De voorstelling op zondag 8 juli om 14.00 wordt middels een blindentolk toegankelijk gemaakt voor blinden en slechtziende bezoekers, waarbij ook blindengeleidehonden aanwezig zijn. I.s.m. Stichting ‘Komt het Zien!’, festival Circolo in Tilburg en Leeuwarden Culturele Hoofdstad wordt ‘Tipping Point’ speciaal ondersteunt met live audio-descriptie. Deelnemers ontvangen vooraf een introductie op het verhaal, de spelers en het decor.
Tickets hiervoor zijn enkel per telefoon of aan de kassa te koop.

In de kleine zaal van de Schouwburg is Compagnie Ea Eo (België) te zien met de Nederlandse première van het onnavolgbare, intieme jongleerspektakel ‘All the Fun’ (6+): een jongleerritueel dat een alternatief probeert te bieden voor al wat te glad, te afgeborsteld, te keurig en te geslaagd is. Rondom het cirkelvormige speelvlak ziet publiek hoe 5 artiesten een collectieve poging doen om zichzelf te verliezen, vol oneffenheden, ruwe kantjes en zwetende circuslijven.

‘All the Fun’ is 5 keer te zien en duurt 60 minuten (vr 6 juli om 21.30 uur, za 7 juli om 15.30 en 21.30 uur en zo 8 juli om 12.30 en 15.30 uur). Ticket: € 6,- p.p. (leeftijd 6+, excl. € 3,25 per boeking online, per telefoon en aan de kassa).

In de Bergkerk (Bergkerkplein 1) is de Nederlandse première van Compagnie Pernette (Frankrijk) met de innemende dansvoorstelling ‘La Figure du Baiser’. Zes hedendaagse dansers brengen een intieme choreografie, sterk geïnspireerd op de subtiel erotische beeldhouwwerken van Canova en Bernini. Dit wordt vertaald in een opeenvolging van bewegingen en houdingen vol toenadering en weigering, sensueel of gekweld, furieus of juist delicaat. De dansers bewegen zich hiervoor door de gehele kerk, samen met het publiek.

‘La Figure du Baiser’ is 4 keer te zien en duurt ca. 55 minuten (vr 6 juli om 21.30 uur, za 7 juli om 15.00 en 21.30 uur en zo 8 juli om 14.30 uur). Ticket: € 6,- p.p. (excl. € 3,25 per boeking online, per telefoon en aan de kassa) via de Deventer Schouwburg. Vanaf de Schouwburg is het 10 minuten lopen naar de Bergkerk. Er zijn geen zitplaatsen in de Bergkerk.

 In het Burgerweeshuis speelt BOT (Nederland) hun nieuwste voorstelling ‘Lek’ (8+): rauw en intens muziektheater over ouderdom en vergankelijkheid. Met inventieve muziekinstrumenten en introverte liedjes brengt BOT een melancholische ode aan verval en de schoonheid van de teloorgang. Wat doe je als het besef van eindigheid zich in je kop nestelt? Als het lek definitief te groot is om te dichten, welke ballast gooi je dan als eerste overboord? De productie is een samenwerking met Productiehuis de Nieuwe Oost.

‘Lek’ is 5 keer te zien en duurt 55 minuten (vr 6 juli om 21.00 uur, za 7 juli om 15.00 en 21.00 uur en zo 8 juli om 12.30 en 16.00 uur). Ticket: € 6,- p.p. (leeftijd 8+, inclusief service- en boekingskosten).

 Tickets Deventer Schouwburg en Bergkerk
Online via www.deventerschouwburg.nl, per telefoon (0900 – 3000 200 (€ 0,45 p/m) of aan de kassa (Leeuwenbrug 2), open: ma t/m vr 8.30-17.30 uur. Tijdens het festival open: vr 6 juli: 8.30-21.30 uur, za 7 juli: 12.30-15.30 en 19.30-21.30 uur en zo 8 juli: 11.00-15.30 uur. Genoemde kosten zijn inclusief servicekosten, exclusief boekingskosten à € 3,25 per boeking (online, per telefoon en aan de kassa).

Tickets Burgerweeshuis
Online via www.burgerweeshuis.nl, aan de kassa (Bagijnenstraat 9) voor en tijdens aanvang (mits niet uitverkocht), bij Plato Deventer (Lange Bisschopstraat 22) en Boekhandel Praamstra (Keizerstraat 2). Genoemde kosten zijn inclusief servicekosten en boekingskosten.

Festivalbuffet
In de Grote of Lebuinuskerk is voor publiek op zaterdag 7 juli een speciaal festivalbuffet van 17.00-20.00 uur, met lokale en internationale producten, waaronder ook vegetarische gerechten. Ticketverkoop via www.cateringbielderman.nl en tijdens het festival in de kerk (€ 27,50 p.p. all-incl., kinderen tot 12 jaar € 17,50 p.p.).

Over het festival
Tijdens het internationaal buitentheaterfestival ‘Deventer Op Stelten’ is de stad één groot theater met in totaal ruim 150 nationale en internationale topvoorstellingen in de historische binnenstad van Deventer en locaties in en rondom het centrum.

Van vrijdagavond 6 t/m zondagmiddag 8 juli zijn op monumentale pleinen, in parken en straten, kerken en kleinere locaties grote en kleine buitentheatervoorstellingen te zien uit Frankrijk, Duitsland, Engeland, België en Nederland. De toegang tot de andere voorstellingen is gratis.Koop je ticket op tijd, want vol is vol!

Voor meer informatie: www.deventeropstelten.nl

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: