Kennisplatform voor Oost Nederland

Tijdens het Innovatiefestival 2018 vindt de Achterhoek Open Innovatieprijs plaats

Geplaatst op 24 januari 2018
Tijdens het Innovatiefestival 2018 vindt de Achterhoek Open Innovatieprijs plaats

De Nederlandse maakindustrie brengt spraakmakende technologische innovaties voort. Ook de Achterhoek draagt hieraan bij en profileert zich als Smart Industry-regio. Om die reden vindt tijdens de Ondernemersavond, als onderdeel van het Innovatiefestival 2018, de uitreiking van de Achterhoek Open Innovatieprijs plaats. Een landelijke competitie waarin technologische innovaties uit het hele land onder de loep worden genomen. Drie inzendingen gaan door naar de finale op de Ondernemersavond bij het ICER in Ulft op 21 maart. Een jury met Henk Volberda (Erasmus Universiteit), Arnold Stokking (TNO) onder leiding van Wybren Jouwsma (Bronkhorst High-Tech) én de aanwezige bezoekers bepalen de uiteindelijke winnaar. Uit handen van de juryvoorzitter ontvangt de winnaar een spraakmakende prijs, waarover binnenkort meer bekend wordt gemaakt. De Ondernemersavond wordt geleid door Charles Groenhuijsen.

Centrum voor innovatie

De Achterhoek Open Innovatieprijs is in het leven geroepen om de Nederlandse maakindustrie in de schijnwerpers te zetten. En in het bijzonder innovatie uit de Achterhoek zichtbaar te maken voor de rest van het land. De organisatie bestaat uit Martin Stor (CIVON), Kees Nieuwenhuijse (CIVON), Toin de Ruiter (BonsenReuling), Wilma Elbertsen (VNO-NCW Achterhoek) en Ben Brussen (Bronkhorst High Tech). Laatstegnoemde stelt: “In de Achterhoek zijn vele innovaties te vinden. Deze worden wereldwijd toegepast in diverse producten. Het is echter zelden zichtbaar dat deze vindingrijke innovaties gemaakt worden door Achterhoeks bedrijven. De uitreiking van deze landelijke competitie vindt plaats in de Achterhoek en tegelijkertijd kunnen Achterhoekse bedrijven op deze manier wedijveren met de rest van het land. De Achterhoek als het centrum voor innovatie dus! En daarbij, de winnaars komen uitgebreid in beeld en krijgen door deze prijs veel aandacht waardoor deuren open gaan die normaal gesproken dicht blijven.”

Innovatie inzenden of avond bezoeken

De competitie is begonnen en bedrijven kunnen tot 1 maart hun technologische innovatie inzenden via www.achterhoekopeninnovatieprijs.nl. Laat deze kans niet voorbij gaan!

Ook ondernemers die geen innovatie inzenden, maar wel graag deze avond bezoeken, zijn van harte welkom. Zij kunnen hun komst ook via deze website bekend maken en zullen vervolgens een uitnodiging ontvangen.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: