Kennisplatform voor Oost Nederland

TMC Noordoost groeit als kool: ambitie is 500 medewerkers en nieuw kantoor in Arnhem

Geplaatst op 30 april 2024
TMC Noordoost groeit als kool: ambitie is 500 medewerkers en nieuw kantoor in Arnhem

De Noordoost tak van hightech consultancybedrijf TMC groeit gestaag sinds zijn oprichting vijf jaar geleden. De van oorsprong Eindhovense multinational opende zijn eerste kantoor in het oosten van Nederland in april 2019. Na een vliegende start in Enschede en later Hengelo, breidde het bedrijf zijn aanwezigheid in regio Noord uit met een kantoor in Groningen in 2021. Op dit moment heeft TMC Noordoost 200 medewerkers in dienst en het doel is om dit aantal op te schalen naar 500 in 2030. Deze ambitie past bij de internationale doelstelling van TMC om in 2032 wereldwijd 10.000 werkondernemers in dienst te hebben. Bovendien is TMC Noordoost van plan om dit jaar een nieuw kantoor te openen in Arnhem. 

Nieuw kantoor in Arnhem

Om de Noordoostelijke hightech markt volledig te bedienen werkt TMC Noordoost aan de opening van een kantoor in Arnhem. Naar eigen zeggen is Arnhem dé energiehub van Nederland. Veel organisaties in en dichtbij de stad werken hard aan de energietransitie. TMC’s expertise op het gebied van infrastructuur- en energietechniek sluit naadloos aan op de vraag naar technisch talent in de regio. Op dit moment is het regionale management in gesprek met verschillende kandidaten om het nieuwe kantoor een succesvolle start te bieden. 

Top drie in de regio

TMC Noordoost bestaat uit twee grote overkoepelende business cellen: Technology & Engineering en Infrastructure & Energy. De aanwezige expertise varieert onder andere van energietechniek en civiele techniek, tot mechatronica en werktuigbouw. Vandaag de dag behoort TMC Noordoost bij de top drie grootste technische consultancybureaus in Noordoost-Nederland.

Volgens Daniel Aydin, Managing Director van TMC Noordoost, is de snelle groei in korte tijd te danken aan drie factoren. “Om succesvol te zijn moeten de randvoorwaarden goed zijn. Op de eerste plaats is dat de aanwezigheid van organisaties die behoefte hebben aan technische ondersteuning, en die zijn er zeker. Denk bijvoorbeeld aan VDL, Strukton en Firan. Bovendien is het belangrijk dat er regionaal talent en opleidingsinstituten aanwezig zijn. Tot slot is er ons werkondernemerschapsmodel, dat technisch talent merkbaar enorm aanspreekt. De transparantie en winstdeling die we onze werkondernemers bieden zorgen voor een groot concurrentievoordeel in de war on technical talent.” 

VDL erg blij met TMC

Met 65 werkondernemers van TMC in dienst is VDL een van de grootste opdrachtgevers van TMC Noordoost. Anouk Boers, HR-manager bij VDL ETG Almelo, zegt: “We hebben de afgelopen jaren enorme groei doorgemaakt. TMC heeft ons als strategisch partner geholpen om deze groei te verwezenlijken door onze vacatures te vervullen. Dit op verschillende niveaus in onze organisatie, van onze toekomstige leiders tot technisch specialisten. Zij weten voor ons het (technisch) talent te vinden dat wij nodig hebben om verder te kunnen groeien en ontwikkelen. We zijn dan ook erg blij met deze samenwerking.”

TMC internationaal 19 procent omzetstijging

TMC heeft op dit moment wereldwijd ongeveer 2.700 werkondernemers, of employeneurs, in dienst, waarvan ruim 900 in Nederland. De overige employeneurs werken verspreid over 34 kantoren in 14 landen. Met de nieuwe kantoren en verschillende overnames, zoals Mobilee in Nederland in 2023 en Guldberg in Duitsland in 2024, groeit TMC hard. In 2023 zag het bedrijf zijn omzet met bijna 19 procent stijgen tot ruim 212 miljoen euro, waarvan 105 miljoen afkomstig was van kantoren buiten de landsgrenzen. Het kantoor in Zuid Nederland voedt de omzet afkomstig uit Nederland flink met opdrachtgevers als ASML, DAF en Philips. TMC verwacht in 2024 opnieuw een omzetstijging van 20 procent. 

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: