Kennisplatform voor Oost Nederland

Toneelgroep Oostpool pakt uit in Stadstheater Arnhem

Geplaatst op 6 februari 2017
Toneelgroep Oostpool pakt uit in Stadstheater ArnhemToneelgroep Oostpool pakt uit in Stadstheater Arnhem

In de week van zaterdag 11 t/m zaterdag 18 maart pakt Toneelgroep Oostpool groots uit in Stadstheater Arnhem. Het gezelschap trakteert thuisstad Arnhem tijdens deze ‘Week van Toneelgroep Oostpool’ op een feestelijke première van Een Meeuw, de unieke kans om het succesvolle drieluik  (in) Koud Water, They are just Kids en On the Road in één week te zien, inspirerende nagesprekken en inleidingen, de start van de nieuwe cursus Toneelkijken, een Oostpool Store, expo’s én tot slot een feest op zaterdag 18 maart. Dé kans om dit toneelgezelschap te ontmoeten en beter te leren kennen.

Première en succeshernemingen
Toneelgroep Oostpool werkt al jaren nauw samen met Stadstheater Arnhem. Zo gaan hier onder andere alle grote zaalvoorstellingen van het gezelschap in première. Tijdens De Week van Toneelgroep Oostpool beleeft de nieuwe productie Een Meeuw haar eerste try outs in het Stadstheater en gaat deze toneelklassieker hier aan het eind van de week feestelijk in première. Terwijl de grote zaal helemaal in het teken staat van Een Meeuw, biedt het gezelschap in de kleine zaal de unieke kans om in één week (in) Koud Water, They are just kids (Selectie Theaterfestival 2016) en On the Road te zien. Samen vormen deze energieke voorstellingen een succesvol drieluik over jonge mensen die in een roerig tijdperk op zoek gaan naar een manier om anders te leven.

Start nieuwe cursus Toneelkijken
De Week van Toneelgroep Oostpool markeert de start van de nieuwe cursus Toneelkijken. In deze cursus leert huisdramaturge Fanne Boland van Toneelgroep Oostpool je de fijne kneepjes van het toneelkijken. De cursus bestaat uit drie voorstellingen: Een Meeuw van Toneelgroep Oostpool, Ivanov van Toneelschuur Producties en De Advocaat van Toneelgroep Maastricht. Elke cursusavond begint met een gezamenlijke maaltijd en een uitgebreide inleiding en eindigt met een bezoek aan de voorstelling. Naast de cursus Toneelkijken kun je tijdens de Week van Toneelgroep Oostpool op meerdere manieren de diepte in. Zo zijn er inleidingen bij Een Meeuw en vindt er op vrijdag 17 maart een nagesprek plaats na afloop van They are just kids en Een Meeuw. Tijdens dit nagesprek krijg je bovendien de kans om kennis te maken met jonge makers Jeroen De Man en Sarah Moeremans, sinds januari 2017 vast verbonden aan Toneelgroep Oostpool.

Naast de voorstellingen, inleidingen en nagesprekken is er doorlopend een expo bij de Feniks Foyer en kun je op iedere voorstellingsavond in de Oostpool Store terecht voor unieke tassen van gerecyled bannermateriaal, T-Shirts, Pondjes Papier en meer! De Week wordt feestelijk afgesloten met een groot feest na de première van Een Meeuw en de dernière van On the Road op zaterdag 18 maart.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: