Kennisplatform voor Oost Nederland

Hevotec: Totaalleverancier voor intern transport

Geplaatst op 27 december 2017
hevotec

In 2009 begon Maarten Steunenberg met zijn bedrijf Hevotec. Met het verrichten van onderhoud van heftrucks en andere middelen voor intern transport wilde hij zijn boterham verdienen. Niet dat hij zelf een technische achtergrond had, maar hij kon zijn diensten wél goed uitleggen. Voor het daadwerkelijke onderhoud huurde hij een servicemonteur in. Anno 2017 onderhoudt Hevotec nog steeds machines. Maar inmiddels is het bedrijf ook gespecialiseerd in verkoop van heftrucks, magazijntrucks en reinigingsmachines.

“We verkopen, verhuren én onderhouden alle bedrijfsmiddelen voor intern transport”, vertelt de ondernemer. “Dat gaat van een relatief simpele palletwagen tot een high-tech elektrische heftruck. Wij zijn gespecialiseerd in Linde- en Still-heftrucks, hoogwerkers van Genie, en dealer van Meclean reinigingsmachines.”

Gegroeid
Steunenberg heeft het bewust over ‘we’, want zijn bedrijf is inmiddels gegroeid van een eenmanszaak tot een bedrijf met vijf mensen in dienst. En tegenwoordig is Hevotec ook al lang niet meer gevestigd in een boerenschuur, waar Steunenberg in de avonduren begon. “In 2011 was ik al volledig zelfstandig geworden en verhuisde het bedrijf naar het industrieterrein in Rijssen. Maar ook dat pand van 500 vierkante meter bleek vijf jaar later te klein geworden. Zo verhuisden we in januari 2016 naar het huidige pand aan de Heliumstraat.”

“Gelukkig hebben we hier nog uitbreidingsmogelijkheden, want inmiddels lopen we ook alweer tegen de limieten van dit onderkomen aan”, vertelt de specialist in intern transport met een glimlach. Hevotec (dat staat voor Heftrucks Voor Techniek) heeft zo’n 135 machines op voorraad staan. Voor de verkoop en de verhuur, nieuw en jong gebruikt. “En we leveren ook banden aan onze klanten, of accu’s. Voor die laatste producten kloppen ook particulieren geregeld bij ons aan, voor een accu voor bijvoorbeeld hun auto.”

Service en keuringen
Bij intern transport staat veiligheid zonder twijfel voorop. “Wij verrichten voor onze klanten – in heel Oost-Nederland gevestigd, maar vooral op de industrieterreinen rond de A1 van Barneveld tot Enschede – keuringen en onderhoud ter plaatse. Mocht een machine grotere reparaties nodig hebben, dan zorgen we voor vervangend materiaal. Zo staat de klant nooit stil.”

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: