Kennisplatform voor Oost Nederland

Tragter Groep: Een compleet pakket voor veiligheid

Geplaatst op 6 maart 2018
Wanneer is het genoeg?

Bedrijven en particulieren willen hun pand of woning maximaal beschermen. Met de Tragter Groep kiezen zij voor veiligheid én zekerheid zonder zorgen. De Needse specialist in beveiliging en veiligheid boogt op jarenlange ervaring en is na diverse overnames inmiddels één van de grootste partijen in Oost-Nederland met een brede dienstverlening.

Goede veiligheid en beveiliging begint met goed advies. Organisaties hebben niet alleen te maken met veilige en goedgekeurde middelen, minstens zo belangrijk zijn een juist gebruik van deze middelen en duidelijke werkinstructies. “Bij veiligheid en beveiliging komen risico’s om de hoek kijken. Particulieren en bedrijven zijn zich vaak niet bewust van die risico’s totdat er een brand, inbraak, diefstal of overval plaatsvindt”, vertelt Hans Tragter, directeur van de Tragter Groep, die volledig gecertificeerd is en aan de hoogste eisen voldoet. “Wij helpen de risico’s tot een minimum te beperken door een goede inventarisatie, het nemen van de juiste beveiligingsmaatregelen en het trainen van medewerkers.”

Voorschriften
De Tragter Groep is in 2006 als eenmanszaak begonnen en werd al snel toonaangevend in het aanleggen, onderhouden en keuren van brandbeveiligingsinstallaties voor particulieren en ondernemers. “Ik werd meestal benaderd vanwege de Nederlandse NEN-normen die voorschrijven aan welke regels organisaties moeten voldoen voor de brandveiligheid van blustoestellen”, licht Hans Tragter toe. “En van het een kwam het ander. Klanten kwamen met verzoeken voor het keuren van gereedschappen, het leveren van verbandtrommels, ladders en steigers, het aanbrengen van noodverlichting en het opstellen van ontruimingsplannen en -plattegronden. Sinds het Bouwbesluit 2012 zijn ondernemers zelf verantwoordelijk voor het uitvoeren van de opgenomen eisen. Wij begeleiden en adviseren hen hierbij. Voor ik het wist had ik mijn eerste monteur in dienst en inmiddels werken we met 20 medewerkers en een groep freelancers voor de opleidingen.”

Totaalpakket
De Achterhoekse mentaliteit en de relatief kleine organisatie met korte lijnen hebben bijgedragen aan het succes van het bedrijf. Inmiddels werkt de Tragter Groep landelijk en is het fors gegroeid. De afgelopen jaren zijn de brandtak van het Borculose beveiligingsbedrijf Veneberg en het Ommer bordenbedrijf P3 overgenomen en sinds eind vorig jaar is daar de brandbeveiliging en BedrijfsHulpVerlening van T-ISS in Dinxperlo aan toegevoegd. Met deze overnames is de Tragter Groep in staat verder te groeien. Anno 2018 leveren de specialisten een totaalpakket aan producten en diensten. De full service varieert van risico-inventarisatie tot en met plaatsing en onderhoud van zowel alarmsystemen en branddetectie als installaties voor camerabewaking en toegangscontrole. Hans Tragter: “Van brandbeveiliging, –brandhaspels, blusapparatuur en brandmeldsystemen en ontruimingsinstallaties tot het aanbrengen van noodverlichting, het installeren en de werking van rookmelders en vluchtroutesignalering en borden. Eigenlijk doen we alles wat met beveiliging tegen diefstal, brand of ongeoorloofde toegang te maken heeft. Dus zowel in als om het pand. Dus ook de alarmopvolging, mobiele surveillance en de meldkamer. Voor de beveiliging van winkels, op evenementen en voor de surveillance werken we samen met externe partijen in het land. Op die manier heeft de klant voor al zijn vragen over of problemen met beveiliging genoeg aan één enkel aanspreekpunt. Ook voeren we keuringen uit op technische apparatuur en hebben we een eigen opleidingsinstituut voor onder anderen alle BHV- en VCA-cursussen. Met deze maatwerkcursussen helpen we bedrijven voorbereid te zijn op een onverwachte calamiteit.”

Veiligheidsscan
Optimale beveiliging en veiligheid is maatwerk. Elk gebouw en elke omgeving is immers anders. De Tragter Groep levert dan ook geen kant-en-klare producten of pakketten, maar bekijkt eerst ter plekke de situatie. Wat is er nodig en wat zijn de wensen? “We hebben een veiligheidsdeskundige in dienst en kunnen de verplichte risico-inventarisatie uitvoeren en een gratis veiligheidsscan verzorgen. Als ik voor het eerst een bedrijf bezoek, lopen we vaak een rondje door het pand. Dan zien we al snel de gebreken. Zo was ik eens ergens waar een vluchtweg compleet was dichtgezet. Bij een ander bedrijf liep ik tegen een hek aan als je de vluchtroute nam of was de vluchtrichting niet duidelijk aangegeven. Met onze veiligheidsscan maken we mensen bewust. We stellen een duidelijk rapport op, dat kan dienen als basis voor het verbeteren van de brandveiligheid van een gebouw. Door het grote en brede aanbod aan producten en diensten kunnen wij de optimale oplossing bieden voor elk veiligheidsprobleem en elke vraag.”

Geavanceerde techniek
De ontwikkelingen in de ICT-sector zorgen ervoor dat de techniek steeds geavanceerder wordt. De Tragter Groep volgt de ontwikkelingen in de branche op de voet. Het leveren van innovatieve oplossingen is voor het bedrijf een vanzelfsprekendheid. Eén van de ontwikkelingen is branddetectie met camera’s, vertelt Hans Tragter. “Dit is een zeer effectieve detectiemethode op basis van beeldtechnologie. Je ziet vaak dat bedrijven een brandmeldinstallatie en rookmelders hebben, maar het duurt soms een tijdje voordat de rook wordt gedetecteerd. Met de camera’s met branddetectie wordt de rook sneller waargenomen.” Ook op het gebied van toegangscontrole gaan de ontwikkelingen snel. Een oplossing voor sleutelbeheer is de toegangscontrole met tag of druppel, die gekoppeld wordt aan een gebruiker. De Tragter Groep kan haar systeem koppelen aan urenregistratie van medewerkers. Ook toegangscontroles met vinger- of eyescan zijn mogelijk en bewakingscamera’s kunnen tegenwoordig veel informatie verzamelen over bijvoorbeeld klantgedrag. “Steeds meer systemen bieden waardevolle informatie voor ondernemers. Door de ontwikkelingen bij te houden en regelmatig internationale beurzen te bezoeken, komen we in aanraking met veel noviteiten. Technieken worden steeds duurzamer. Waar ik veel mogelijkheden in zie, is het watermistsysteem als een alternatief voor de grote sprinklerinstallaties met een groot bassin en hoge onderhoudskosten. Een sprinklerinstallatie in werking leidt vaak tot forse waterschade. Het watermistsysteem is een leidingensysteem dat zeer kleine druppels watermist ontwikkelt. Het werkt heel gericht en is goedkoper en grote branden kunnen worden voorkomen . Bovendien is veel minder water nodig. Ik ben bezig het dealerschap naar Nederland te halen.”

Mensenwerk
Hoewel nieuwe technologieën in een hoog tempo worden ontwikkeld, blijven beveiliging en veiligheid mensenwerk. “Beveiliging begint met een goede technische oplossing, maar medewerkers moeten zich bewust zijn van de risico’s en de afspraken”, vindt Hans Tragter. “Een veilig werkproces is daarbij van belang. Wij zetten middelen in, nemen maatregelen en geven trainingen en voorlichting zodat de mensen er uiteindelijk mee kunnen werken. Ons doel is daarnaast ervoor te zorgen dat alle middelen en installaties in topconditie zijn en blijven!” <

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: