Kennisplatform voor Oost Nederland

Tragter Groep van alle markten thuis met bedrijfsbeveiliging

Geplaatst op 6 oktober 2020

Het gesprek met een (nieuwe) klant begint vaak over het leveren van een brandblusinstallatie, maar gaandeweg mondt een opdracht dikwijls uit in een compleet pakket van beveiligingsmaatregelen op de werkvloer. Het ideale scenario voor Tragter Groep, die zich graag positioneert als totaalaanbieder op zijn vakgebied. “Klanten hebben behoefte aan een one-stop-shop concept. Het liefst willen bedrijven de bedrijfsbeveiliging bij één partner onderbrengen in plaats van naar vier, vijf verschillende leveranciers te moeten”, zegt directeur Hans Tragter.

Tragter kent inmiddels het klappen van de zweep in zijn vak. De behoefte aan een compleet bedrijfsbeveiligingspakket merkte de Needenaar al in zijn voormalige functie als monteur en  rayonmanager van Saval Brandbeveiliging. “Klanten kwamen bij me met in eerste instantie het verzoek om een brandblusser te installeren, maar in hetzelfde gesprek vroegen ze mij of we ook allerlei andere veiligheidsmaatregelen konden regelen, zoals deugdelijke noodverlichting, inbraakwerende voorzieningen, bedrijfshulpverlening of advies bij het opstellen van een arbobeleid.”

One-stop-shop filosofie

Die one-stop-shop filosofie is Tragter nooit vergeten toen hij in 2006 voor zichzelf begon in de Achterhoek. Uiteraard stond Hans Tragter bekend als specialist op het gebied van brandblusinstallaties, maar zijn ambities reik(t)en verder. “De klant vindt het fantastisch dat hij één aanspreekpunt heeft over het oplossen van veiligheidsproblemen op de werkvloer. Mij is het vooral te doen om, naast het leveren van kwalitatief goede diensten en producten, de continuïteit en het spreiden van risico’s te waarborgen. Als het in de ene bedrijfstak wat minder gaat, kun je dat opvangen met een andere activiteit. Intussen bedienen we 8000 klanten, variërend van grote ketens tot zorginstellingen, Verenigingen van Eigenaren, scholen, maar ook particulieren. Niemand is bij ons een nummer. We weten precies wat er bij de klant speelt op het gebied van bedrijfsveiligheid.”

Gerichte bedrijfsovernames

Maar hoe krijgt Tragter Groep het voor elkaar om van alle disciplines verstand te hebben? Door onder meer het intern opleiden van personeel en het plegen van gerichte bedrijfsovernames. In de afgelopen veertien jaar heeft Tragter op strategische wijze zijn bedrijf uitgebreid. Intussen spande het beveiligingsbedrijf zich in om diverse certificaten te halen voor ISO 9001, ISO 14001 en VCA**. “Veel klanten staan ervan versteld dat we ondanks onze relatief kleine omvang zoveel bedrijfscertificeringen hebben. Maar ik vind het leveren van aantoonbare kwaliteit belangrijk. De technische ontwikkelingen op het gebied van Arbo en bedrijfsveiligheid gaan zo snel dat het essentieel is voor onze medewerkers om hun kennis up-to-date te houden.”

Hans Tragter doelt onder meer op brandmeld-, inbraak- en camera-installaties die op afstand via de smartphone te monitoren zijn. Of bijvoorbeeld de ‘slimme’ rookmelders met ingebouwde camera die het mogelijk maken om via een meldkamer mee te kijken. Een dergelijke installatie wordt bijvoorbeeld veelvuldig in zorgcentra ingezet, één van de branches waar Tragter Groep actief is.  “Beveiligingsinstallaties die aangesloten worden op internet en via een app uitleesbaar zijn op je smartphone… Een ontwikkeling die niet meer te stoppen is”, weet de directeur. “We maken onze klanten attent op die trends. Want dikwijls hanteren bedrijven nog oude systemen, omdat ze denken dat een nieuwe installatie bakken met geld kost. Maar die tijd is voorbij.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: