Kennisplatform voor Oost Nederland

Trioliet winnaar WTC Twente Export Award 2015

Geplaatst op 14 januari 2016
Twente Export Awards 2015

Trioliet uit Oldenzaal is winnaar geworden van de World Trade Center Twente Export Award 2015. De producent van voermachines voor de agrarische sector kreeg tijdens de feestelijke finale in het Hengelose poppodium Metropool de voorkeur van de jury boven de twee andere genomineerden: Huka (Oldenzaal) en Schuitemaker (Rijssen). De aanmoedigingsprijs ging naar het Enschedese bedrijf Triboform Engineering.

Businessclub Twente
De WTC Twente Export Award, een initiatief van de businessclub van WTC Twente, wordt sinds 2007 uitgereikt aan een bedrijf dat zich internationaal sterk profileert. De jury, bestaande uit (voorzitter) Louise van Weerden (lector internationale handel Saxion Hogescholen), Helga Zevenbergen (directeur SES en winnaar Export Award 2014) en Dick Hoekstra (Export Sales Director Twentsche Kabelfabriek BV), let bij de beoordeling van de genomineerden vooral op de exportstrategie, innovatie, ondernemerschap, ambitie, visie en resultaat.

Trioliet
Trioliet onderscheidt zich volgens juryvoorzitter Louise van Weerden op een aantal manieren. “De visie op ondernemen, de mate van innovatie en het feit dat Trioliet ook succesvol actief is buiten Europa, in landen waar het niet zo eenvoudig is om zaken te doen.” Directeur Robert Liet: “We zijn erg trots. We zien dit als een stimulans om door te gaan met ondernemen buiten de grenzen. Dat is niet altijd makkelijk maar wel noodzakelijk.”

Van een ‘longlist’ van twintig bedrijven waren er drie overgebleven die zich tijdens de finale aan de jury mochten presenteren. Behalve Trioliet waren dit plaatsgenoot Huka, dat producten maakt voor de revalidatiemarkt en branchegenoot Schuitemaker uit Rijssen, dat landbouwwerktuigen en wintermachines maakt. Alle drie genomineerden ontvingen een lidmaatschap van de WTC Twente Business Club. Hierbij zijn inmiddels 160 bedrijven aangesloten. Trioliet krijgt naast de speciaal voor deze verkiezing ontworpen ‘award’ een marktscan in een land naar keuze, aangeboden door Saxion en WTC Twente.

Kansen voor Duurzame energie
De prijs werd uitgereikt door de Turkse consul-generaal in Nederland, Zafer Ates. Hij voorziet grote kansen voor het Nederlandse en Twentse bedrijfsleven om te profiteren van de economische groei in Turkije. “Met name op het gebied van duurzame energie zijn er mogelijkheden en in Twente zitten veel bedrijven met kennis op dat gebied.”

Voor het tweede jaar werd ook de Starters International Business-award uitgereikt. Deze aanmoedigingsprijs ging naar Triboform Engineering. Dit jonge Enschedese bedrijf ontwikkelt software voor de metaalbewerking in de automobielindustrie.”Onze ambities zijn groot en de aanmoedigingsprijs kan helpen om die waar te maken”, verklaart directeur Jan Harmen Wiebenga. Triboform ontvangt ondersteuning van het WTC Twente bij de verdere internationalisatie in de vorm van een coachingstraject internationaal ondernemen.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: