Kennisplatform voor Oost Nederland

Tuinen Mien Ruys en Vijvertuinen van Ada Hofman slaan handen ineen

Geplaatst op 6 februari 2018

Op zondag 1 april openen de Tuinen Mien Ruys en de Vijvertuinen van Ada Hofman weer haar deuren voor het nieuwe tuinseizoen. Om een bezoekje aan beide tuinen nog aantrekkelijker te maken, hebben zij dit jaar een speciaal arrangement samengesteld.

Het arrangement bestaat uit een bezoek aan beide tuinen, inclusief ontvangst met koffie / thee en iets lekkers, een introductie over de tuinen, lunch en er wordt afgesloten met koffie / thee met iets lekkers. Daarnaast heeft u ruim de tijd om beide tuinen op uw gemak te bezichtigen.
U kunt zelf aangeven bij welke tuin u wilt beginnen en op welke locatie u de lunch wilt nuttigen.

Tuinen Mien Ruys
De Tuinen Mien Ruys zijn het levenswerk van Nederlands meest bekende tuinarchitect uit de 20e eeuw, Mien Ruys. In 1924 is zij hier begonnen met het doen van experimenten op het gebied van vormgeving, beplanting en materialen. 70 jaar lang is zij hiermee doorgegaan. De 30 Tuinen worden nu onderhouden door de Stichting Tuinen Mien Ruys en vele vrijwilligers. Een wandeling door de Tuinen is een wandeling door de geschiedenis van de Nederlandse tuinarchitectuur. Naast de tuinen is er ieder jaar een nieuwe expositie. Dit jaar staat in het teken van de onlangs uitgekomen biografie over Mien Ruys.

Vijvertuinen van Ada Hofman
De Vijvertuin is aangelegd in 1987-1988 door Ada Hofman. Haar visie om het water in de vijver op natuurlijke wijze helder en gezond te houden heeft ze in haar boeken duidelijk uiteengezet en ziet u in praktijk gebracht in de heldere vijvers van de Vijvertuinen.
Op een oppervlakte van zo’n 2 ha. liggen rondom 3 grote natuurvijvers ruim 30 kleine tuinen, met daarin zo’n 50 grote en kleine vijvers. In iedere tuin zijn zitjes om heerlijk van de rust, geuren, kleuren en geluiden van flora en fauna te kunnen genieten. Er is veel te zien: kabbelende beekjes, watervallen, beelden en in de tuin staan vele verschillende soorten planten, heesters en bomen. Vanaf de daktuin heeft u een schitterend uitzicht over de
Vijvertuinen

Prijs

De speciale prijs van dit arrangement is €28,50 per persoon (Normale prijs €34,00). Vanaf 8 personen.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: