Kennisplatform voor Oost Nederland

Twee Cycloners uit Zwolle Europees kampioen fietskoerieren

Geplaatst op 1 augustus 2017
Twee Cycloners uit Zwolle Europees kampioen fietskoerieren

Tijdens het EK Fietskoerieren in Wenen is Jonneke Sterk uit Zwolle kampioen geworden. Bij de mannen werd Ruben Hiddink uit Zwolle voor de tweede keer kampioen. In 2015 werd Hiddink ook al Europees kampioen en vorig jaar werd hij wereldkampioen.

Aan het EK deden zo’n 500 deelnemers uit heel Europa mee. Sterk en Hiddink wonnen in de categorie Cargorace. Cargobikes zijn vrachtfietsen waarbij meer dan 100 kilo kan worden vervoerd. De vracht wordt voorop de fiets geplaatst.

Extra lusje voor extra punten
Jonneke Sterk had niet verwacht dat ze zou winnen. De bedrijfsleider van Cycloon Fietskoeriers Zwolle schat in dat ze wel weet waarom ze heeft gewonnen. “Alle extra opdrachten die er waren heb ik gedaan. Zo had ik flink wat punten. En ik kwam precies binnen de tijd binnen. Eerlijk gezegd dacht ik dat iemand anders zou winnen. Ik dacht dat zij sneller was, maar toen hoorde ik mijn nummer. ‘Ahhhhh dat ben ik’ dacht ik.”

Fietskoerieren geprofessionaliseerd
“Het is geen toeval dat we veel winnaars afleveren”, vertelt algemeen directeur Marieke Snoek (zelf ook oud-kampioen) trots. Inmiddels telt Cycloon vier Europees kampioenen. “Voor ons is fietsen echt een ambacht. We zijn een modern professioneel logistiek bedrijf.” Marieke noemt als voorbeeld dat het voor fietskoeriers verboden is om met een gespiegelde zonnebril te fietsen. “Wij zijn snel en we merken dat mensen daaraan moeten wennen in het verkeer. Wij fietsen defensief en daarbij is oogcontact tussen koerier en andere verkeerdeelnemers belangrijk. Ik durf wel te beweren dat we fietskoerieren naar een hoger niveau hebben getild en dat uit zich op fietskoerierwedstrijden.”

Naast Ruben en Jonneke was er meer goed nieuws: Bij de dames werd Elke Oude Weernink van Cycloon Fietskoeriers Groningen tweede. Sjoerd Rep – ook van Cycloon Fietskoeriers Groningen – werd derde bij de mannen. Cycloon heeft tien fietskoeriersvestigingen in Nederland. In totaal werken een kleine 200 fietskoeriers bij Cycloon.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: