Kennisplatform voor Oost Nederland

Twee diploma’s in één jaar!

Geplaatst op 19 juli 2018

Vorig jaar kreeg Lauri Lesscher (19) uit Wierden helaas te horen dat ze nipt was gezakt voor haar vwo-diploma bij CSG het Noordik. Dit was een enorme teleurstelling en daarom ging ze gelijk op zoek naar een passende oplossing. Ze zag het niet zitten om nog een jaar naar Het Noordik te gaan omdat al haar vrienden verder gingen studeren en omdat ze zelf toe was aan een nieuwe uitdaging. Ze heeft verschillende voorlichtingen bijgewoond bij VAVO Lyceum van Twente in Enschede en bij ROC van Twente in Almelo. Uiteindelijk heeft ze de keuze gemaakt voor het combinatietraject vwo-mbo.

Het combi-traject
In het combinatietraject is het mogelijk om nog twee vakken te volgen op vwo- of havoniveau aan de VAVO, en daarnaast een versnelde opleiding te volgen aan ROC van Twente. Lauri was gezakt op haar gemiddelde en mocht zelf de vakken kiezen die ze over ging doen. Uiteindelijk heeft ze in de avonduren Biologie en Wiskunde B overgedaan in Enschede. Daarnaast heeft ze gekozen voor de voltijd versnelde opleiding Medewerker marketing en communicatie niveau 4, omdat ze haar kennis op dat gebied wilde verbreden en omdat ze het vakgebied erg interessant vindt.

Nieuwe uitdagingen
Op het vwo had Lauri alle exacte vakken zoals biologie, scheikunde, natuurkunde en wiskunde B. een opleiding richting marketing leek niet erg voor de hand liggend. Toch had ze veel interesse in social media, communicatie en evenementen organiseren en leek het haar leuk om hier meer over te leren. “Het was voor mij een totaal andere tak van sport en ik wist nog helemaal niets over deze branche, maar het leek mij erg leuk en leerzaam om eens iets anders te proberen.” Met dit motto begon Lauri vol goede moed en motivatie aan het drukke combi-traject.

Twee diploma’s op zak
Op donderdagochtend 14 juni kreeg Lauri het verlossende telefoontje dat ze was geslaagd voor haar vwo met twee zevens voor Wiskunde B en Biologie. Ze had ook alle cijfers binnen van Marketing en Communicatie en de stage was met een uitstekend cijfer beoordeeld. Ze wist vanaf toen zeker dat ze beide opleidingen met vlag en wimpel had gehaald en ze was hier uiteraard heel erg blij mee. “Ik heb een heel fijn jaar gehad met goede ondersteuning en ik heb op beide opleidingen en van mijn stage bij Moddit enorm veel geleerd. Ik ben super blij dat ik dit combi-traject heb voldaan en zou het iedereen aanraden!”

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: