Kennisplatform voor Oost Nederland

Twee opleidingen in één jaar

Geplaatst op 6 juli 2017
Twee opleidingen in één jaar

ROC van Twente biedt de mogelijkheid om een aantal vakken havo of vwo te combineren met een versnelde mbo niveau 4 opleiding. Deze combi-trajecten zijn bedoeld voor gezakte havisten of vwo’ers. De deelnemers zijn uiterst positief over deze mogelijkheid omdat ze dan niet een heel jaar over hoeven te doen op de vo-school van herkomst. Daarnaast krijgen de studenten meteen ervaring op het mbo, waardoor het makkelijker is de loopbaan op het hbo of op de arbeidsmarkt te vervolgen.

Daphne Nibbelink
De 19-jarige Daphne uit Bentelo volgde dit schooljaar de opleiding Bedrijfsadministrateur op niveau 4 in Almelo en daarnaast het vak Engels op het VAVO Lyceum van Twente, onderdeel van ROC van Twente. Ze heeft voor dit traject gekozen omdat ze naast het volgen van het havo-vak Engels nog niet fulltime wilde werken. Na de zomer start ze op het hbo.

Lisa Oude Hendriksman
De 18-jarige Lisa uit Harbrinkhoek was vorig jaar gezakt voor de havo en wilde niet het hele jaar overdoen. Ze zocht iets uitdagends en kwam via een oud-student van de opleiding Managementassistent uit bij deze opleiding. Daarnaast volgde ze de vakken Nederlands en Maatschappijwetenschappen in de avonduren op het VAVO Lyceum in Enschede.

Twee diploma’s
Beide dames kunnen in juli hun havo-diploma ophalen. Daphne ondertekent dan ook haar mbo-diploma. Lisa gaat na de zomer nog op stage en bij goed resultaat ontvangt zij daarna ook haar mbo-diploma.

Het is pittig om een voltijd mbo-studie te volgen en daarnaast de havo-vakken in de avonduren, maar met een beetje doorzettingsvermogen en motivatie lukt het! Als je hard wilt werken, is het zeker een mooie kans”, aldus Lisa en Daphne.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: