Kennisplatform voor Oost Nederland

Twee toekenningen uit het Generators Fonds

Geplaatst op 12 april 2022
Twee toekenningen uit het Generators Fonds

Twee projecten uit het Generators Fonds zijn toegekend. Het fonds ondersteunt projecten van underground cultuurmakers in heel Twente op het gebied van creatieve technologie, game-design, dance, electronic music, avant-garde kunst en festivals. Sickhouse en Green Vibrations uit Enschede ontvangen deze kwartaalronde de toekenningen.

Vorige week hebben twee projecten een toekenning gekregen uit het Generators Fonds. Het Generators Fonds ondersteunt projecten van underground cultuurmakers in Twente. Bij de projecten staan samenwerking, creativiteit, technologie en innovatie centraal. De aanvraagrondes vinden vier keer per jaar plaats. De aanvragen zijn beoordeeld door de adviescommissie bestaande uit: Gabey Tjon a Tham (geluidskunstenaar en onderzoeker uit Den Haag), Harco Rutgers (eigenaar Esc.rec. en De Perifeer) en Charlien Adriaenssens (art programmer bij WORM Rotterdam). De aanvragen zijn beoordeeld op het creatieve, technologische en innovatieve aspect, het belang voor het publiek en het belang voor de Generators en het genre.

Het project ‘Pilot: SickFem’ van Sickhouse is als positief en relevant beoordeeld voor de manier waarop Sickhouse in samenwerking met het collectief The FemDem meer zichtbaarheid wil creëren voor vrouwen binnen de elektronische muziekscene in Enschede. De samenwerking zal bestaan uit een middagprogramma met een DJ-workshop, documentaire + discussie en live muziek. Aansluitend volgt een avond-/nachtprogramma waarin de vrouwelijke DJ centraal komt te staan. Het project nodigt uit tot een verder onderzoek naar een onderwerp waar niet iedereen bij stilstaat. De adviescommissie is dan ook van mening dat de realisatie van het project een breder publiek kennis kan laten nemen van gendergerelateerde struikelblokken in de scene. Het project zal in het voorjaar van 2022 plaatsvinden en de bijdrage zal onder meer gebruikt worden voor het vertonen van de documentaire ‘EQ the Industry’.

De aanvraag voor het festival ‘Green Vibrations 2022’ is door de adviescommissie ervaren als zeer enthousiasmerend. Het terugkerende festival op Hemelvaartsdag 2022 koppelt live (elektronische) muziek aan beeldend kunst in een verbindende sfeer rondom de University Campus. In de uitvoering zal net zoals in eerdere edities, speciale aandacht uitgaan naar duurzaamheid, wat op meerdere niveaus zichtbaar zal worden. De adviescommissie heeft de aanvraag beoordeeld als veelbelovend voor het nieuwe festivalseizoen en is nieuwsgierig naar de samenwerking van de organisatie met artiesten en beeldend kunstenaars uit binnen- en buitenland. Green Vibrations wil de bijdrage onder andere gebruiken voor meer beeldende kunst op het festival.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: