Kennisplatform voor Oost Nederland

Twents bedrijf QBayLogic bundelt krachten met Japan voor grensverleggende chipinnovaties

Geplaatst op 24 mei 2023
Twents bedrijf QBayLogic bundelt krachten met Japan voor grensverleggende chipinnovaties

Het Enschedese bedrijf QBayLogic, gespecialiseerd in FPGA chipdesigns, is geselecteerd om deel te nemen aan de Innovatiemissie Japan Semiconductors, in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

QBayLogic zal in de week van 19 juni 2023 samen met andere toonaangevende bedrijven uit het ChipTech Twente initiatief, Brainport en PhotonDelta, deelnemen aan belangrijke discussies en het opzetten samenwerkingen in Japan. 

Twentse technologische doorbraken en innovaties delen

QBayLogic behoort samen met de andere Twentse deelnemers tot de wereldtop als het gaat om chipontwerp. Hierdoor hebben ze onderdeel kunnen uitmaken van talloze doorbraken in de industrie, dit iets waar QBayLogic erg trots op is. 

“Deze successen weerspiegelen onze missie bij QBayLogic: Samen bouwen aan technische elegantie. We zijn ervan overtuigd dat onze benadering van technologische ontwikkeling gewaardeerd zal worden in Japan, waar aandacht voor detail, precisie en hoogwaardige technische oplossingen hoog in het vaandel staan”, aldus Christiaan Baaij, Technisch Directeur bij QBayLogic.

Een unieke kans om te leren van vooraanstaande Japanse experts

Japan is een belangrijke speler in de gehele keten van de chipindustrie. Zowel in het ontwerpen van chips als de geavanceerde fabricagetechnieken is het land innovatief en hierdoor lopen zij ver voor in de technologische ontwikkelingen. Het is dan ook een aantrekkelijke partner voor de Nederlandse chipindustrie om verdere groei en ontwikkeling in de toekomst te kunnen realiseren. 

“De Innovatiemissie biedt ons als QBayLogic een unieke gelegenheid om te leren van de indrukwekkende expertise van Japan en om samen te werken met vooraanstaande Japanse experts. We zijn ervan overtuigd dat deze samenwerkingen waardevolle inzichten zullen opleveren en nieuwe marktkansen zullen creëren voor de Nederlandse chipindustrie”, aldus Maarten Kuper, Algemeen Directeur bij QBayLogic.  

Twentse innovatiekracht – ChipTech Twente

QBayLogic verheugt zich om samen met andere deelnemende bedrijven uit het ChipTech Twente initiatief de Twentse innovatiekracht te laten zien. Samen zullen ze de weg banen voor toekomstige innovaties en bijdragen aan de groei en concurrentiekracht van de Nederlandse chipindustrie. 

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: