Kennisplatform voor Oost Nederland

Twentse drijfveer-ondernemer BUTTONS ontwikkelt motivatie-sneltest voor twijfelende jongeren

Geplaatst op 16 augustus 2022
Twentse drijfveer-ondernemer BUTTONS ontwikkelt motivatie-sneltest voor twijfelende jongeren

Tot nu toe was er geen drijfverentest specifiek gericht op jonge mensen, die aansluit bij hun belevingswereld. BUTTONS brengt hier verandering in met de ontwikkeling van een laagdrempelige drijfverentest, speciaal voor jongeren van circa 13 tot en met 17 jaar om inzichtelijk te maken wat deze jonge mensen beweegt en waar ze naar streven. Een krachtig hulpmiddel om deze jongeren te helpen in hun zoektocht naar een passende opleiding of een eerste baan.

De jeugd heeft de toekomst (in eigen handen)
Jonge mensen hebben regelmatig keuzestress. Ze moeten op jonge leeftijd al belangrijke keuzes maken die invloed hebben op de rest van hun leven. Welke school of studie wil ik volgen en wat wil ik later worden? Belangrijke oorzaak is dat ze op hun leeftijd nog niet precies weten wie ze zijn en wat ze willen in het leven. Inzicht in de individuele drijfveren van deze jonge mensen gaat hier verandering in brengen en zorgen voor rationelere beslissingen.

De juiste keuzes maken
Drijfveren vertellen wat mensen het liefste willen, waar ze naar streven en waar ze energie van krijgen. Ze zijn de basis van wie iemands is, hoe iemand wil leven en wat iemand gelukkig maakt. Inzicht en bewustwording van de drijfveren van jonge mensen helpt hen zichtzelf beter te begrijpen en betere keuzes m.b.t. opleiding en beroep te maken voor de toekomst die passen bij de eigen identiteit.

Mobile first
“Snel, visueel en mobile first waren belangrijke voorwaarden bij het ontwikkelen van deze test”, aldus Marcel Disberg van BUTTONS. “We zijn verheugd dat het gelukt is om een test te ontwikkelen die snel inzicht geeft in wat jonge mensen drijft en echt energie geeft. Zo halen we nu ook bij de jongere generaties, eruit wat erin zit.”

BUTTONS

Het Twentse BUTTONS wil sinds 2018 gedoe oplossen op het werk oplossen en frustratie, stress en spanning van- en tussen mensen wegnemen. Middels een bewezen drijfveren-methodiek, een bijzonder laagdrempelige sneltest en een netwerk van ruim 30 ervaren coaches proberen wij bij mensen eruit te halen wat erin zit. Meer begrip binnen teams, meer inzicht bij individuen en nu dus ook meer focus bij jongeren. Altijd met als doel om ontwikkeling te versnellen en verandering te borgen, elke dag opnieuw. Dat is BUTTONS.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: