Kennisplatform voor Oost Nederland

Udense bedrijventerreinen krijgen aansluiting op digitale marktplaats voor ICT-diensten

Geplaatst op 18 april 2017
Udense bedrijventerreinen krijgen aansluiting op digitale marktplaats voor ICT-diensten

De belichting van het open glasvezelnetwerk op de bedrijventerreinen in Uden is overgegaan naar NDIX. De open operator uit Enschede heeft het netwerk voorzien van nieuwe switchapparatuur en bij alle klanten nieuwe apparatuur geplaatst. Hierdoor voldoet het netwerk weer aan de nieuwste standaarden en zijn ook hogere snelheden tot 1Gbit/s beschikbaar gekomen. Bijkomend voordeel is dat NDIX het netwerk heeft aangesloten op haar digitale marktplaats voor ICT-diensten. Daar bieden meer dan 90 aanbieders alle denkbare zakelijke dienstverlening aan, zoals internet, IPTV,  VoIP- en clouddiensten.

Stichting SBBU is samen met GFU eigenaar van het glasvezelnetwerk op de bedrijventerreinen in Uden. Maarten van Helden, parkmanager van SBBU, spreekt van een geslaagd project: “Onze klanten konden de afgelopen maanden in hun eigen tempo overstappen op het nieuwe netwerk. Inmiddels zijn alle 120 klanten over. We hebben hen tijdens de migratie ontzorgt, waardoor het zonder problemen is verlopen. Alles is precies op tijd opgeleverd.”

Dennis Seppenwoold, projectmanager van NDIX voegt daaraan toe: “We zijn heel tevreden over het verloop van het project. De samenwerking met SBBU en GFU is uitstekend. Zij hebben immers al 10 jaren ervaring met het glasvezelnetwerk en de exploitatie daarvan.”

Ook Maarten van Helden is enthousiast over de samenwerking: “We zochten naar een belichter die goed bij ons zou passen. NDIX werkt, net als wij, met een open model en bood ons de mogelijkheid onze klanten keuze te geven uit een veelvoud aan aanbieders van ICT-diensten. Daarbij past NDIX ook qua bedrijf, structuur en flexibiliteit bij ons. NDIX is groot in kleine netwerken.”

Uitbreiding netwerk
Op de Udense bedrijventerreinen zijn 350 bedrijven gevestigd, waarvan er 120 aangesloten zijn op het glasvezelnetwerk. Van Helden: “Ons streven is om nog meer bedrijven aan te sluiten, zodat de kosten per gebruiker nog verder kunnen dalen. Veel MKB-bedrijven zitten op het omslagpunt om over te stappen naar glasvezel, omdat oude technologieën zoals de koperverbinding niet meer voldoen.” Voor hen zijn lagere snelheden tegen een goedkoper instaptarief beschikbaar. Van Helden: “Ze kunnen al een glasvezelverbinding krijgen vanaf 99 euro per maand. Bij ons is een verbinding van 100Mbit/s het meest populair. Daar kan het midden/kleinbedrijf prima mee vooruit. Een 100Mbit/s-verbinding is vanaf 127 euro beschikbaar. Daarbovenop komen dan nog de kosten voor de gekozen provider en eventueel de ICT-diensten.”

Bij eventuele problemen kunnen de gebruikers 24 uur per dag bij NDIX terecht. Seppenwoold zegt daarover: “Hun ICT-omgeving wordt steeds belangrijker voor bedrijven. Samen met de SBBU bieden we een betrouwbaar glasvezelnetwerk aan. Onze technische afdeling houdt daarom de werking van het netwerk in de gaten en bij problemen kunnen de aangesloten bedrijven 24 uur per dag, 7 dagen in de week bij ons terecht.”

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: