Kennisplatform voor Oost Nederland

Uitgesteld verlangen is het thema van de zomerexpositie ABZ

Geplaatst op 23 juni 2021
Uitgesteld verlangen is het thema van de zomerexpositie ABZ

Hoe treffend was het thema ‘Uitgesteld verlangen’ voor de Architectuur Biënnale Zwolle (ABZ) in 2020. Deze tweejaarlijkse expositie kon immers niet doorgaan. En ook dit jaar niet in de prachtige vorm die de gezamenlijke architecten in Zwolle bedacht hadden. Maar we kijken wel alvast vooruit naar 2022 en we blikken terug op het thema ‘Bruggen’ van 2016 en ‘Stegen’ van 2018. Locatie voor deze zomerexpositie is het Broerenkerkplein, waar in 2022 ook Biënnale wordt gehouden.

De kracht van deze zomerexpositie zit in de eenvoud, duidelijke boodschap en uitstraling. De magie van de locatie, de kleine maquette en de films van de bijzondere transformaties tijdens de vorige Biënnales zullen de bezoekers nieuwsgierig maken naar de Biënnale in 2022.

De zomerexpositie wordt georganiseerd door het BNA-architectennetwerk COZA in samenwerking met ZAP. Het organiserende team bestaat uit acht Zwolse architecten namens architectenbureaus, waaronder leden van het Zwols Architectuur Podium. De ABZ zomerexpositie vindt plaats van 24 juni tot 11 juli en sluit aan bij het evenement PROTO, waar creatieve makers werk exposeren in de stad Zwolle.

Delen via

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: