Kennisplatform voor Oost Nederland

Uitrol Nederlandse Google Assistent duurt nog dagen

Geplaatst op 30 juli 2018

Google begon gisteren met het beschikbaar stellen van de Nederlandstalige Google Assistent. Maar het kan nog ‘enkele dagen’ duren voordat iedereen de spraakassistent kan gebruiken.

Mensen die een smartphone met Android of iOS hebben, kunnen de spraakgestuurde assistent van Google vragen om allerlei taken uit te voeren.

“We hopen de uitrol in enkele dagen af te ronden”, laat een woordvoerder van Google aan Bright weten. “Op Android krijg je een berichtje als de Google Assistent er voor jou is.” De spraakgestuurde assistent is op Android-telefoons te activeren door de (virtuele) homeknop ingedrukt te houden of door ‘Hé Google’ te zeggen.

Bezitters van iPhones moeten de Google Assistent-app installeren, maar die is momenteel nog niet in Nederland te downloaden. Apple moet de app eer nog goedkeuren, laat Google weten. Het kan nog enkele dagen duren voordat de app in de Nederlandse App Store staat.

Nog niet op speakers en tv’s
De Google Assistent is voorlopig nog alleen op smartphones te gebruiken. De Google Home-speakers, die met de spraakassistent werken, komen pas later dit jaar officieel op de markt in ons land. Het wordt later dit jaar dan ook mogelijk om op televisies met Android TV de assistent te gebruiken.

Bron • Bright.nl

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: