Update Programma Internationale Vrouwendag Enschede door SIVE.

11 februari 2019 Nieuws

“Heldinnen”, dat is het thema van Internationale Vrouwendag 2019. SIVE organiseert op deze bijzondere dag een evenement in het Balengebouw voor zowel dames als heren.

Al eerder werd gecommuniceerd dat op 8 maart de Brigit Sijmons SIVE 2019 Award wordt uitgereikt door wethouder Kampman tijdens Internationale Vrouwendag. Achter de schermen wordt er hard gewerkt om deze prijs, voor de meest inspirerende dame van Twente, uit te kunnen gaan reiken.
Hier volgt binnenkort meer informatie over.

Er staat nog veel meer te gebeuren op 8 maart. Er zijn verschillende spreeksters uitgenodigd, zoals Chantal Heutink. De schrijfster van “Op Hoge Hakken in Afrika” vertelt hoe zij leading lady van haar eigen leven is geworden. Ze neemt je mee op reis en vertelt over hoe zij haar droom volgde. Ook mogen we Rocky Hehakaija verwelkomen. Zij was het eerste en enige vrouwelijke lid van de Street Legends: ’s werelds beste straatvoetbalteam en zet haar talenten in om minderbedeelde jongeren te helpen. Last but not least komt ook de stichting ‘Stem op een Vrouw’ naar het Balengebouw. Henriette Hoogervorst strijdt samen met het enthousiaste team (bestaande uit mannen en vrouwen) voor een eerlijkere vertegenwoordiging in onze politiek.

Voor iedereen die trek krijgt van deze inspirerende dames is er ook nog een Food Street. Er is voor ieder wat wils, alles is gratis te proeven. Tijdens de inspiratiemarkt kun je kennis maken met verschillende vrouwen achter verschillende organisaties als ‘Vrouwen voor Vrede Enschede’, VP Carree en M-Pact. Ook is Léontine van Geffen-Lamers aanwezig, zij maakte het boek ‘PowerVrouwen in Beeld’, een boek over krachtige vrouwen in Nederland. Zij maakte dit boek voor ‘Free a Girl’, met als doel om bewustzijn te creëren. Bewustzijn dat vrouwen in Nederland vrij zijn om eigen keuzes te maken, iets wat wereldwijd nog niet vanzelfsprekend is.

Dit is nog lang niet alles, het programma is nog steeds in ontwikkeling.
Hou de Facebook pagina en de website van SIVE in de gaten om up-to-date te blijven.

Kaarten voor dit evenement kosten €15,00 kun je bestellen via de website van Concordia, zie www.concordia.nl