Kennisplatform voor Oost Nederland

Vacature Café start in Regio Zwolle

Geplaatst op 11 januari 2017
Vacature Café Regio Zwolle

Zwolle 10 januari, Stichting DeBroekriem en MKB Regio Zwolle bundelen samen haar krachten en organiseren het Vacature Café regio Zwolle. Op 16 februari van 15:00 uur tot 18:00 uur vindt het evenement plaats in de businesslounge van PEC Zwolle in het MAC³PARK stadion. Oud-profvoetballer John de Wolf, ambassadeur ouderenwerkloosheid, zal het café openen. Het initiatief slaat aan bij werkgevers in het midden- en kleinbedrijf en bij werkzoekenden. In Eindhoven en Limburg bestaan dergelijk vacature cafés al en met succes.

“Wij hebben gezien wat het concept van het Vacature Café in andere regio’s heeft gedaan. En dat willen we ook in Zwolle doen.” zegt Coen van Zijl stichting van DeBroekriem. “De stichting organiseert workshops voor werkzoekenden door het hele land. Vanuit DeBroekriem hebben we een community van honderden werkzoekenden in de regio Zwolle en die brengen we graag in contact met werkgevers. Door de samenwerking met het MKB wordt nu ook de werkgever bereikt. Een mooie samenwerking!”

De werkloosheid neemt langzaamaan af en de vacatures nemen weer toe. Een goed moment om de werkzoekenden in contact te brengen met werkgevers. Met het Vacature Café Regio Zwolle wil de organisatie een laagdrempelig evenement bieden aan werkzoekenden, om daar in contact te komen met werkgevers. Het enig wat ze moeten doen is zichzelf aanmelden via www.vacaturecafes.com.

In het Vacature Café Regio Zwolle ontmoeten werkgevers en werkzoekenden elkaar eerst in levenden lijve en daarna pas via het cv. Edwin Peterman, bestuurslid MKB Regio Zwolle, licht toe: “De persoon is belangrijker dan het cv. Toch kijken werkgevers eerst naar het cv voordat ze een persoon uitnodigen voor een gesprek. Bij dit Vacature Café gaan we dat anders doen.” De werkgevers zijn aanwezig met vacatures en gemotiveerde werkzoekenden kunnen zich voorstellen. Zonder cv! Die leveren ze aan het begin in. Gewoon een op een kijken of er een klik is. En is de klik er, dan brengt de organisatie de werkzoekende en werkgever verder in contact.

Verder kunnen werkzoekenden in gesprek met loopbaancoaches en worden er workshops gegeven. “Anders dan bij andere steden die dergelijk events organiseren, organiseert DeBroekriem voor het evenement ook al meerdere workshops om werkzoekenden alvast voor te bereiden.” Aldus Coen van Zijl van stichting DeBroekriem. Het Vacature Café regio Zwolle is voor iedereen die werkzoekend is jong en oud, hoog- en laagopgeleid.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: