Kennisplatform voor Oost Nederland

Van 24 juni tot en met 10 juli 2022 vindt de vijfde editie van PROTO Art & Design Expo plaats

Geplaatst op 23 juni 2022
Van 24 juni tot en met 10 juli 2022 vindt de vijfde editie van PROTO Art & Design Expo plaats

Een zestiendaags Art & Design event waarin getalenteerde afstuderende mbo- en hbo-studenten en professionals in de kunst en vormgeving hun werk laten zien. Ruim 2 weken lang en verspreid over verschillende locaties in Zwolle zijn er tentoonstellingen, workshops, lezingen en andere festiviteiten. Daarnaast vindt op 24 en 25 juni het PROTO Kennisfestival plaats in de Spoorzone Zwolle; een heus eigen kennisfestival met een inspirerend programma over ICT/e-commerce, maakindustrie, creatieve industrie en klimaatadaptatie en smart-sustainable living.

In de binnenstad van Zwolle, op locatie bij ArtEZ en in en rond de Spoorzone, vind je in verschillende etalages, glazen containers en op bijzondere locaties werk van eindexamenstudenten en creatief professionals. De exposities geven een inkijkje in de hoofden van de creatieve makers en hoe zij hun wereldbeeld hebben vertaald naar een fysieke uiting of hoe zij met hun ontwerpen en design oplossingen aandragen voor allerhande vraagstukken. Ga naar protozwolle.nl voor meer info.

Kennisfestival
Op vrijdag 24 juni opent op het terrein bij Perron038 een festival en expo area waar t/m maandag 4 juli creativiteit, muziek, exposities, hapjes en drankjes en meer samenkomen. Op de 24e zelf vindt er het PROTO Kennisfestival plaats. Je kunt er als creatief professional luisteren naar lezingen over ict/e-commerce, de maakindustrie, klimaatadaptatie en smart-sustainable living. Workshops volgen van bedrijven uit creatieve industrie en vooral veel nieuwe inspiratie opdoen. Kaartjes voor deze dag zijn € 25,- inclusief eten en drinken. De programmering is te vinden op protozwolle.nl/kennisfestival

Open dag voor jong en oud
Zaterdag 25 juni is jong en oud welkom op het festivalterrein in de Spoorzone. Natuurlijk met de exposities van PROTO Art & Design Expo, maar ook met rondleidingen bij bedrijven waar je anders niet gemakkelijk binnenkomt, demonstraties en workshops. En er is natuurlijk van alles te doen voor de kinderen. Kijk snel naar het programma op protozwolle.nl/kennisfestival. De toegang is gratis.

Changemakers- en talentenprogramma
PROTO geeft ruimte aan cross-overs tussen de tech- en creatieve industrie. In het Changemakers programma organiseren we op 7 juli een bijeenkomst voor creatief professionals, jong talent van ArtEZ en Cibap en startups van Zwinc, waarin we d.m.v. participatie en samenwerking en debat zelf leren en ontwikkelen, maar ook een bijdrage doen in creatieve processen om een nieuw perspectief op de toekomst creëren. De dag wordt geopend door Friso Visser van BrainFuel en zal verder onder begeleiding staan van Jeroen Bark van Fizz Digital Agency. Meer informatie vind je op protozwolle.nl/changemakers.

Kunstenaars uit Oekraïne

Een aantal kunstgeschoolde Oekraïense vluchtelingen in de regio Zwolle, zijn een bijzondere samenwerking aangegaan met Creative Coöperatie (verzamelplaats voor culturele, creatieve ondernemers, kunstenaars en studenten). Samen met creatieve ondernemers en de facilitaire organisatie van de Creative Coöperatie zijn vier deelnemers gestart met een expositie. De groep zal de komende periode nog uitgebreid worden tot circa 10 deelnemers. De uitkomst is een gezamenlijke expositie en een veiling. De veiling wordt op 24 juni gehouden bij de Creative Coöperatie aan de Esdoornlaan 3.

Partners
De creatieve makers zijn in PROTO vertegenwoordigd door Creative Works, Creatieve Coöperatie Zwolle en de jonge afstuderende talenten zijn afkomstig van de creatieve mbo- opleidingen van Cibap, Deltion College, Landstede MBO, Zone College en de hbo-opleidingen ArtEZ en Windesheim. Andere partners die PROTO mede mogelijk maken zijn Zwinc, Perron038, Fizz, de gemeente Zwolle, Zwolle Fonds, de NS en Yelloo materieeldienst.  

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: