Kennisplatform voor Oost Nederland

Van Dorp: Betrokken partner voor technisch beheer

Geplaatst op 30 december 2021

Van Dorp, in 1985 begonnen als traditioneel installatiebedrijf met tien medewerkers, is inmiddels uitgegroeid tot duurzame en veelzijdige technisch dienstverlener met meer dan twintig vestigingen door heel Nederland. Een van deze bedrijfslocaties is gelegen in het Overijsselse Hengelo, waar vestigingsleider Gert Jan Mooi afgelopen zomer samen met collega’s het tienjarig jubileum van zijn vestiging vierde.

Daar waar veel Van Dorp-vestigingen van oudsher zijn ontstaan uit overnames, is Van Dorp Hengelo in 2011 opgericht als nieuwe bedrijfslocatie. Dit sluit naadloos aan op de filosofie van het bedrijf, dat aanwezig wil zijn in de regio waar het werkt en graag de taal van lokale opdrachtgevers spreekt. De vestiging in Hengelo heeft het afgelopen decennium een gestage groei doorgemaakt en telt inmiddels circa 35 gedreven medewerkers. Deze verzorgen met passie en vakmanschap alle voorkomende installatietechnische werkzaamheden voor opdrachtgevers in verschillende sectoren als zorg, industrie, onderwijs en railinfra.

Technisch beheer en onderhoud

Niet alleen qua personeelsbestand, maar ook op het gebied van dienstverlening blijft Van Dorp Hengelo zich continu ontwikkelen. Door de veelzijdigheid als allround technisch dienstverlener kan het bedrijf in samenwerking met omliggende Van Dorp-vestigingen een verscheidenheid aan diensten bieden. Mooi: “Denk hierbij aan (brand)beveiliging, duurzame klimaatconcepten en technieken op het gebied van zwembaden en liften. Beheer en onderhoud is de core business van onze vestiging in Hengelo, maar daarnaast beschikken wij over een eigen werktuigbouwkundige- en elektrotechnische projectafdeling en verzorgen wij het technisch beheer van alle stations van de Nederlandse Spoorwegen in de regio Oost-Nederland.”

Betere wereld achterlaten

Buiten tevreden opdrachtgevers staan werkplezier en duurzaamheid bij Van Dorp Hengelo centraal. Het bedrijf besteedt daarom veel aandacht aan de ontwikkeling van medewerkers en de verduurzaming van logistiek en (eigen) panden. “Wij hebben als doel om de wereld beter achter te laten dan dat we hem ontvangen hebben. Deze betrokkenheid ligt aan de basis van ons bedrijf en komt tot uiting in alle activiteiten die we ontplooien. Niet voor niets is onze pay-off: Van Dorp voor Morgen.”

Tevreden opdrachtgevers

In een tijd van snelle groei is het bewaken van een kernwaarde als ‘betrokkenheid bij opdrachtgevers’ uitdagend. Betrokkenheid ontstaat echter vanzelf als je elkaar persoonlijk kent, zo betoogt Mooi. “Bij Van Dorp Hengelo gaan en blijven we graag persoonlijk in gesprek met opdrachtgevers en luisteren we actief naar elkaars ideeën en wensen. Hierbij waarborgen we continuïteit door het opleiden van enthousiaste vakmensen en hechten we veel waarde aan een cultuur waarin mensen fouten durven te maken. Hierdoor leren wij constant, maar we zijn hier altijd eerlijk over en komen gemaakte afspraken na. Zo bouwen wij aan vertrouwen, zorgen wij voor tevreden opdrachtgevers en zijn we binnen tien jaar uitgegroeid tot een serieuze speler in de regio.”

Practice what you preach

Vanwege snelle groei in de afgelopen jaren is Van Dorp Hengelo in 2019 verhuisd. In eigen beheer werd een in principe afgeschreven en voor de regio kenmerkend bedrijfspand getransformeerd naar duurzaam en courant vastgoed. In dit energieneutrale pand heerst een goed klimaat en is het prettig werken. Een van de in het pand aangebrachte klimaatoplossingen is het eigen product PCM (Phase Changing Materials). Hiermee realiseert Van Dorp door toepassing van water en zout en een slim gebruik van de natuurlijke temperatuurwisselingen van de dag- en nachtcyclus een constante binnentemperatuur en een aanzienlijk lager energieverbruik. 

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: