Kennisplatform voor Oost Nederland

Van innovatief idee tot werkend prototype: ‘Beeliners werkt samen met jou aan jouw innovatie’

Geplaatst op 3 januari 2023
Van innovatief idee tot werkend prototype: ‘Beeliners werkt samen met jou aan jouw innovatie’

Innoveren start met ideeën. Een idee ontstaat doordat je tegen een probleem aanloopt en op zoek bent naar een oplossing. Maar het vertalen van dit idee naar een praktisch concept is een kunst. Een kunst die Beeliners verstaat.

In 2018 is Beeliners begonnen met helpen innoveren. In eerste instantie als pilot onder de vleugels van een technisch detacheringsbureau. Na anderhalf jaar wordt de keuze gemaakt om als zelfstandige organisatie verder te gaan. Dennis van Heijningen en Dennis Wissink vertellen je het verhaal van Beeliners.

Vernieuwingen aanbrengen: een lastige opgave

Dennis (H.) werkt als manager software en connectivity bij Bosch. Hier ziet hij dat het inbrengen van nieuwe ideeën en vernieuwingen binnen een grote organisatie lastig is. Iedereen is bezig met alledaagse dingen, lopende projecten en roadmaps. Het zet hem aan het denken.

Wat zou de toegevoegde waarde zijn van het versnellen van innovatieprocessen voor andere bedrijven? Hoe zal dit worden ontvangen? Aan ‘snel in elkaar flansen’ heeft niemand wat, de investering zal zichzelf terug moeten betalen. Snel innoveren, maar wel met alle mogelijke technologieën die beschikbaar zijn. Zie het als een soort injectiesysteem voor je nieuwe development. Alles wat je in de beginfase ontwikkelt, wil je in je development-stuk hergebruiken.

Dennis heeft vertrouwen in zijn ideeën en maakt de stap om voor zichzelf te beginnen. Via via komt hij in contact met Dennis Wissink, die als ondernemer altijd bezig is met het ontwikkelen van nieuwe ideeën. Hun eerste afspraak vindt plaats en ze zijn het snel eens over het businessplan van Beeliners en de toekomstige mogelijkheden.

Klein beginnen
Beide heren weten één van de uitvinders van Bosch mee te nemen. Een goede zet, want deze uitvinder heeft meerdere awards gewonnen op het gebied van innovatie. Dit zorgt ervoor dat de eerste klanten direct interesse krijgen in de diensten van Beeliners.

Innoveren geeft veel onzekerheid, daarom is het hebben van vertrouwen in elkaar essentieel. Projecten beginnen klein om het risico te verlagen. Een periode waarin je elkaar goed leert kennen. Vanuit daar ontstaat er verdere groei in projecten. Beeliners stopt veel tijd in het goed begrijpen van de klant. Voor het onderlinge vertrouwen is een geheimhoudingsverklaring van groot belang. Ook blijft het IP op naam van de klant.

Voor grotere bedrijven is Beeliners een projectversneller in de beginfase. Daarna neemt hun eigen afdeling het over. Voor kleinere bedrijven is Beeliners ook een partij die de concepten naar productrealisatie kan brengen.

Speeltuin voor techneuten

Veel bedrijven werken vanuit structuur en processen. Beeliners gelooft in de verantwoordelijkheid van mensen binnen een team en zorgt dat ieder op zijn specialisme echt waarde kan toevoegen. Daardoor komt Beeliners tot mooie oplossingen en producten. Door multidisciplinaire teams kijkt iedereen met elkaar mee en dat maakt dat de oplossingen verrijkt kunnen worden en dat mensen elkaar kunnen versterken.

Voor de techneuten is Beeliners een grote speeltuin om in te werken. Door te werken met innovatiecellen hebben de techneuten zelf contact met de klant. Zodoende kunnen zij de klant beter begrijpen en ontdekken aan welke eisen een product zal moeten voldoen.

‘Beeliners werkt samen met de klant, niet voor de klant’

De toekomst
Beeliners heeft niet de ambitie om de grootste te worden, maar wil de beste partner zijn voor bedrijven die willen innoveren. Daarnaast wil Beeliners een mooie plek zijn voor haar medewerkers.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: