Kennisplatform voor Oost Nederland

Van Spijker Infrabouw en Mourik versterken positie door samenwerking

Geplaatst op 7 mei 2021
Van Spijker Infrabouw en Mourik versterken positie door samenwerking

Technisch dienstverlener Mourik versterkt haar infradivisie met een participatie van 50% in Van Spijker Infrabouw uit Meppel. Alfred van Spijker blijft Algemeen directeur en 50% aandeelhouder. Van Spijker Infrabouw past als familiebedrijf met een historie van 40 jaar, € 30 miljoen omzet, 65 medewerkers en een duidelijke visie op klimaatneutraal werken perfect bij de langetermijnstrategie van Mourik.

‘Van Spijker heeft net als wij een voorliefde voor innovatie om slimmer en schoner projecten uit te voeren’, stelt Kees Jan Mourik, CEO van Mourik. ‘Met de huidige stikstofproblematiek in de infrasector is het niet belangrijk hoe groot je bent, maar hoe slim je samen bent. Daar hebben wij elkaar in gevonden.’

Van Spijker Infrabouw heeft recent nog mooie projecten gedaan zoals de renovatie van station Velperpoort in opdracht van ProRail. Daarnaast was het plaatsen van een 51 meter lang en 17 meter breed viaduct over de N34 bij Emmen-West een waar huzarenstukje.

Alfred van Spijker vertelt vol trots: ‘Mourik is een gezond en innovatief familiebedrijf. Onze culturen passen goed bij elkaar. Samen staan we sterker om slimme oplossingen te bedenken om ondanks de stikstofuitdaging mooie projecten in de wacht te slepen.’

Mourik en Van Spijker: ‘Vanwege de stikstofproblematiek worden veel infraprojecten uitgesteld. Er zitten veel opdrachten in de pijplijn voor onderhoud in de Nederlandse infrastructuur. Samen zetten wij in op stikstofvrij bouwmaterieel. Door de samenwerking te zoeken, staan we als één bedrijf sterker bij het binnenhalen van opdrachten. De bouw moet door, de nood is hoog.’

Van Spijker Infrabouw: innovatief familiebedrijf

Van Spijker Infrabouw is een in 1980 opgericht familiebedrijf. Begonnen als specialist in de civiele betonbouw en uiteindelijk uitgegroeid tot een aannemer die complete multidisciplinaire infraprojecten realiseert waarbij de innovatieve realisatie van de civiele kunstwerken een belangrijke rol speelt.

Van Spijker bestaat veertig jaar en is met 65 medewerkers goed voor een jaarlijkse omzet van 30 miljoen euro. De projecten omvatten onder meer infrastructuur, bruggen, viaducten, onderdoorgangen en geluidsschermen. Als multidisciplinaire speler in de wereld van infra brengen wij voor elk vraagstuk – groot of klein – de juiste kennis mee. Als familiebedrijf staan wij bovendien voor betrokkenheid en samenwerking.

Van Spijker Infrabouw staat voor resultaat en doelgericht, betrokken en gericht op samenwerking, innovatief, integer en duurzaam ondernemen.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: