Kennisplatform voor Oost Nederland

VDR Bouwgroep biedt woonruimte aan jonge werknemers

Geplaatst op 14 april 2023
VDR Bouwgroep biedt woonruimte aan jonge werknemers

Sinds de zomer van 2022 wordt er hard gewerkt in het voormalige winkelpand van Salland Parket in Deventer. Het markante witte gebouw aan de Holterweg is gekocht door Deventer bouwbedrijf VDR Bouwgroep en is omgebouwd tot acht verschillende wooneenheden. Donderdag 13 april overhandigt Deventer wethouder Rob de Geest de sleutels aan de eerste bewoners. Bijzonder is dat deze transformatie uitgevoerd is door BBL-leerlingen van VDR BouwTalent, de opleidingstak van het bouwbedrijf.

“We willen jongeren die hun carrière starten bij VDR, de mogelijkheid bieden om zelfstandig te gaan wonen”, aldus Peter Meerman, bedrijfsleider bij VDR BouwTalent. “Dat geldt voor onze MBO, HBO en WO stagiairs, afstudeerders en schoolverlaters. Dus naast het ‘leren’ en ‘werken’, bieden wij ze ook de volgende stap door ‘wonen’ toe te voegen. Met dit concept willen wij ons bijzondere bouwbedrijf verder profileren en de bouw nog aantrekkelijker maken voor gedreven jongeren.”

Oud pand krijgt moderne functie

VDR is eigenaar van het ruim 100 jaar oude pand en gaat het zelf verhuren aan haar leerlingen en afstudeerders. Het zijn echte starterswoningen die compleet afgewerkt worden opgeleverd met vloerbedekking, afgewerkte wanden, een eigen badkamer, een compleet ingerichte keuken en bijna allemaal met een aparte slaapruimte. Ook is er een aparte ruimte waar een wasmachine voor gezamenlijk gebruik komt te staan. Twee appartementen worden gemeubileerd opgeleverd, bedoeld voor studenten van het HBO of Technische Universiteit die voor hun studie bij VDR Bouwgroep komen.

Het oude pand is van binnen volledig gerenoveerd en rondom geïsoleerd. Het is vanaf nu ook een heel duurzaam pand en all-electric (geen gasmeter meer), om de energielasten voor de huurders zo laag mogelijk te houden.

Opleidingsbedrijf

In samenwerking met Bouwmensen Deventer, biedt VDR BouwTalent (jonge) MBO leerlingen de mogelijkheid om via een Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) ervaring op te doen in de bouw. De focus ligt hierbij op het opleiden van “bouwmensen”. Meerman: ”Jongeren die nu kiezen voor een vakopleiding gaan een gouden toekomst tegemoet. Praktisch-technisch werk blijft altijd en zal niet geautomatiseerd worden. Zonder nieuwe vakmensen, heeft ons land een groot probleem. Bij deze verbouwing werkten vak-leerlingen aan de transformatie van de voormalige parketwinkel. De BBL-leerlingen hebben bij VDR Bouwgroep niet alleen een opleidingsplek, maar maken tevens kans op een vaste baan en een starterwoning als ze hun diploma halen.”

Met dit bouwproject geeft het bedrijf dus een bijzondere invulling aan de eigen slogan ‘bouw aan je toekomst’.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: