Kennisplatform voor Oost Nederland

Ventiv Engineers haalt maximale uit talent en ambitie

Geplaatst op 27 oktober 2022
Ventiv Engineers haalt maximale uit talent en ambitie

Zoek de projecten die het beste passen bij de talenten en ambities van je collega’s. Met deze eigenwijze en bijzondere visie heeft Ventiv Engineers zich stormachtig ontwikkeld. Binnen vier jaar tijd groeide het Twentse ingenieursbureau naar 75 medewerkers die een grote diversiteit van projecten uitvoeren. “Technische professionals kiezen voor Ventiv omdat we ze zowel stabiliteit als ontwikkelmogelijkheden bieden”, vertelt directeur-eigenaar Tom Kleizen enthousiast.

Collega staat centraal

Ventiv Engineers ondersteunt gerenommeerde industriële bedrijven uit Oost-Nederland bij het oplossen van technische vraagstukken. Zij begeleiden van a tot z projecten; van design en werkvoorbereiding tot engineering en projectmanagement. Het hoofdkantoor is gevestigd in Hengelo en ontwikkelt zich onder leiding van vestigingsmanager Martijn Baas stevig door. Voortkomend uit HR Adviesbureau Siebert & Wassink -een bureau voor werving, selectie, advies en assessment- richtte Kleizen de onderneming op met één cruciaal vertrekpunt: de kwaliteiten en ambities van de collega’s bepalen de commerciële propositie en welke projecten worden uitgevoerd.

“De ontwikkeling van onze collega’s is leidend”, vertelt Kleizen die tevens één van de partners is bij Siebert & Wassink. “Het is in ons belang dat onze mensen constant positief worden uitgedaagd om te ontdekken waar hun ambities en talenten liggen en zodoende in hun behoeften te voorzien. Dat betekent dat iemand bij ons kan doorgroeien van bijvoorbeeld detailengineer tot projectmanager of in een ander marktsegment, van bijvoorbeeld de food- naar de semiconductor industrie, ervaring op kan doen.

Stabiele basis

Deze talent-development aanpak werpt haar vruchten af. Want afgestudeerde en ervaren werktuigbouwkundigen op HBO- en WO-niveau willen volgens Kleizen graag bij Ventiv Engineers werken. “Naast een persoonlijk ontwikkelingstraject geven we bijna iedereen die bij ons werkt een vast contract. Engineers hebben graag een stabiele werkbasis; die bieden wij! Na de aanstelling krijgt onze collega een assessment vanuit Siebert & Wassink aangeboden om zijn of haar persoonlijke ontwikkeling en ambitie gestalte te geven. Lienke uit het Broek is in deze de spil en coördineert dit traject tot in de perfectie. Wij zien in onze sector helaas nog vaak dat engineers te veel op een ‘eiland’ bivakkeren en zich onvoldoende kunnen ontwikkelen. Ze worden ingezet op één project of taak terwijl ze veel meer in hun mars hebben. Als die drive aanwezig is, zie je dat mensen bij ons echt kunnen excelleren.”

Goed werkgeverschap

Goed werkgeverschap en een “afspraak = afspraak mentaliteit” zijn volgens Kleizen essentieel om kwalitatieve collega’s te kunnen werven en zo lang mogelijk aan boord te houden. “Daardoor bieden wij een bepaalde toegevoegde waarde die gewaardeerd wordt. Ondanks de krapte in de arbeidsmarkt groeien we stevig door en zien we dat onze collega’s geregeld nieuwe collega’s aandragen; dit gebeurt in onze optiek niet als collega’s niet enthousiast zijn.”

Volgens de directeur-eigenaar worden de opdrachtgevers van Ventiv Engineers het best bediend als ze door optimaal gemotiveerde professionals worden geholpen. “Onze collega’s zitten vaak maanden of zelfs jarenlang op een project bij een bepaalde opdrachtgever. Behalve inhoudelijke kennis is een goede persoonlijke klik dan erg belangrijk. Ventiv collega’s weten dat er een goede organisatie achter hen staat waar ze altijd op kunnen terugvallen.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: