Kennisplatform voor Oost Nederland

Verdere bundeling van kennis en kracht!

Geplaatst op 27 mei 2016
Directie

W&R Etiketten wordt samengevoegd met Etiket Nederland, Vila Etiketten en Speciaal drukkerij Max. Aarts vormen daarmee een top 3 speler in de markt van zelfklevende etiketten en flexibele verpakkingsoplossingen. De combinatie van deze 4 bedrijven past in de strategie van schaalvergroting en productverbreding die vorig jaar is ingezet. De directies van de ondernemingen worden gezamenlijk verantwoordelijk voor de ontstane groep.

Strategische alliantie
•    Door de samenvoeging van W&R Etiketten met Etiket Nederland, Vila Etiketten en Speciaal drukkerij Max. Aarts ontstaat een unieke combinatie van expertise in UV flexo rotatiedruk en digitaal drukwerk voor zelfklevende etiketten, bedrukte banderollen, aanlijmetiketten, meerlaags etiketten, security etiketten, sleufetiketten, plakband, foliën en flexibele verpakkingen.
•    Etiket Nederland is een leidende speler in het UV flexo rotatiedrukken van grote oplages zelfklevende etiketten voor klanten in food, retail en logistiek.
•    Vila Etiketten is de grootste specialistische digitale drukkerij op het gebied van zelfklevende etiketten. Vila Etiketten heeft een focus op de grafische industrie en op kleine oplages.
•    Speciaal drukkerij Max. Aarts is een UV flexo rotatiedrukkerij, duurzaam en marktleider op het gebied van bedrukte banderollen en specialties op het gebied van zelfklevende etiketten, aanlijmetiketten, meerlaags etiketten, security zegels, gegommeerd plakband, foliën en flexibele verpakkingen. De nadruk ligt op klanten in food, retail en industrie. Speciaal drukkerij Max. Aarts is sterk in de Benelux en heeft vele internationale klanten.
•    W&R Etiketten is gespecialiseerd op het gebied van grote oplages UV flexo rotatiedruk en middelgrote oplages digitaal geproduceerde zelfklevende etiketten voor klanten in food, retail, logistiek, bloemen & planten en chemie in met name Zuid-Nederland en België.
•    Gecombineerd zijn de vier ondernemingen in staat om hun huidige klantenbestand nog beter te bedienen. Voordelen voor bestaande en nieuwe klanten zijn een breder productenpakket, betere service door een gecombineerde verkooporganisatie en toegenomen flexibiliteit door de gecombineerde productielocaties.
•    Door de bundeling van krachten ontstaat een sterke top 3 speler in de Nederlandse markt van zelfklevende etiketten met een omvang van bijna € 50 miljoen omzet, 220 medewerkers en een up-to-date machinepark met onder meer 14 UV flexo drukpersen en 6 digitale machines.

Nadere gegevens transactie
•    De bedrijfsnamen Etiket Nederland, Vila Etiketten, Speciaal drukkerij Max. Aarts en W&R Etiketten blijven naast elkaar bestaan.
•    De ondernemingen blijven zelfstandig opereren en gevestigd op hun huidige locatie.
•    De dienstverlening van Etiket Nederland, Vila Etiketten, Speciaal drukkerij Max. Aarts en W&R Etiketten aan hun bestaande klanten zal zorgvuldig gewaarborgd blijven.
•    De directies van de ondernemingen blijven direct bij de ondernemingen betrokken en worden gezamenlijk verantwoordelijk voor de gehele groep. De groep van bedrijven wordt aangestuurd door een overkoepelende groepsdirectie.

Etiket Nederland heeft een productielocatie en kantoor in Alkmaar en heeft momenteel 70 medewerkers. Vila Etiketten heeft een productielocatie en kantoor in Breda en heeft 45 medewerkers. Speciaal drukkerij Max. Aarts heeft een productielocatie en kantoor in Enschede en heeft 45 medewerkers. De nieuwste speler binnen de groep W&R Etiketten heeft een productielocatie en kantoor in Tilburg en heeft 60 medewerkers.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: