Kennisplatform voor Oost Nederland

Verheij Metaal: Bottlenecks oplossen door te investeren

Geplaatst op 4 januari 2018
Verheij Metaal: Bottlenecks oplossen door te investeren

Verheij Metaal uit Ulft werkt hard om de organisatie klaar te smeden voor de toekomst. De moderne toeleverancier van plaatwerkonderdelen voor original equipment manufacturers (oem’ers) investeert continu in mensen, machines en automatisering.

“Om de klant goed en snel te blijven helpen, optimaliseren we ons proces continu en voegen we waarde toe”, vertelt algemeen directeur Harry Verheij. Verheij Metaal blinkt al jaren uit in het verwerken van plaatmateriaal in zowel grote als kleine series halffabricaten voor de verwarmingsindustrie en installatiebranche, magazijn-, kantoor- en winkelinrichting en de elektro- en elektronicasector. “Als fullservice industrieel partner zijn we betrokken bij het hele proces, van de co-engineering tot en met productie, verpakking en logistiek.”

Groei als neveneffect
De strategie van Verheij Metaal is niet om te groeien, maar om het rendement en de operationele performance te verbeteren. “In onze platte organisatie kunnen we snel schakelen, staan we dichtbij de klant en zitten we kort op projecten”, legt MT-lid Wim Steinhauer uit. “Dat willen we graag zo houden. De trends waarmee we te maken hebben zijn kortere doorlooptijden, kleinere series en complexere producten. Groei is daarbij een neveneffect.”

Nieuwe technologieën
Om optimaal te kunnen presteren, is het belangrijk bottlenecks als capaciteits- of logistieke problemen op te lossen. Zo is bij Verheij Metaal sinds juli de nieuwe lasersnijmachine Trumatic 5030 Fiberlaser FMC operationeel geworden. Wim Steinhauer: “Hiermee hebben we veel meer capaciteit en flexibiliteit gecreëerd. De tweede bottleneck is onze kantafdeling. Naast de bestaande 12 CNC-gestuurde kantbanken zijn we voornemens om een ToolChanger aan te schaffen. Hiermee spelen we in op de vraag om ook kleinere series efficiënter te produceren. Deze jongste generatie is voorzien van de nieuwste technologieën zoals een automatische gereedschapswissel om de snelheid, kwaliteit en capaciteit te verhogen en een laser hoekmeetsysteem om foutmarges te minimaliseren. Ook investeren we in bijbehorende software, waarmee we koppelingen met bijvoorbeeld de werkvoorbereiding maken.”

Toekomstige medewerkers
De focus met industrie 4.0 van hard- naar software vraagt in de toekomst om andere vaardigheden van medewerkers. Het werk wordt steeds complexer. Aanvullend op de vaktechnische competenties zijn analytisch en oplossend vermogen, flexibiliteit en zelfstandigheid steeds belangrijker. Daarom werkt Verheij Metaal intensief samen met het onderwijs. “We zijn betrokken bij alle lagen van onderwijs. Hiermee willen we de interesse in techniek stimuleren en de aansluiting met de praktijk verbeteren. Er lopen altijd stagiaires rond en we werken graag samen in projecten. In alle geledingen zijn we op zoek naar jonge, digitaal slimme mensen, ook in het MT en in de directie!”

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: