Kennisplatform voor Oost Nederland

Vernieuwen? Gebruik de gratis ondersteuning van Novel-T

Geplaatst op 24 juli 2020

Novel-T, de innovatieversneller die we vooral kennen van de succesvolle startups en spin-offs, breidt zijn diensten aan bestaande bedrijven uit. Dit najaar start een speciaal programma voor bestaande bedrijven om innovaties versneld naar de markt te brengen. Maar ook op andere manieren ondersteunt Novel-T ondernemers om op tijd te vernieuwen en zo wendbaarder te worden.

Door de huidige crisis staan veel Twentse ondernemers noodgedwongen stil bij hun kwetsbaarheid. “Waar het ene bedrijf bezig is met overleven, is het andere druk met het verkennen van nieuwe markten of het dichterbij halen van de productie”, stelt Frank Landhuis, innovatiemakelaar bij Novel-T. Om te vernieuwen, heb je inspiratie en kennis nodig. “Zoals van andere businessmodellen, digitalisering of nieuwe technologieën,” aldus Landhuis. “Novel-T is een ideaal startpunt daarvoor.”

Startpunt voor innovatie

Omdat we intensief samenwerken met kennisinstellingen, bedrijven en overheid kunnen we ondernemers helpen van oriëntatie tot actie. Landhuis: “We inspireren met masterclasses en webinars over actuele onderwerpen en technologieën. We maken innovatiekansen zo concreet mogelijk door in een workshop te kijken wat die ene technologie voor jouw bedrijf kan betekenen.”

Met kansrijke ideeën de markt op

Vervolgens helpen de experts en coaches van Novel-T om de ideeën verder uit te werken. Dat kan bijvoorbeeld samen met een studententeam of in een bootcamp met andere ondernemers. Is een uitgewerkt idee kansrijk, dan steunt het acceleratorprogramma Innovate GO bedrijven om het in 100 dagen naar de markt te brengen.

Gratis ondersteuning

Novel-T is een onafhankelijke stichting en wordt gefinancierd door regionale overheden en kennisinstellingen. Hierdoor zijn de basisprogramma’s en dienstverlening gratis voor bedrijven uit de regio. “Vanuit de samenwerking met overheid, kennisinstellingen en bedrijven jagen we innovatieve bedrijvigheid aan op specifieke clusters, zoals medtech en robotica. Daarnaast verbinden we bedrijven op basis van hun vraag aan specialistische kennis en studenten binnen de universiteit, hogeschool en het middelbaar beroepsonderwijs. En we kijken waar mogelijkheden liggen voor het aantrekken van kapitaal.”

Vernieuw op tijd

De timing van innoveren is erg belangrijk. “Door nu te vernieuwen – en dat kan ook in het klein – kun je de concurrent voor zijn en je bedrijf toekomstbestendig maken”, vervolgt Landhuis. “Wil je aan de slag met innovatie? Bel of mail ons, dan bekijkt een van onze relatiemanagers welke ondersteuning bij jouw vraag past.” Bekijk het complete aanbod van Novel-T op novelt.com/mkb.

Delen via

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: