Kennisplatform voor Oost Nederland

Versnellen transitie naar duurzame mobiliteit en energie

Geplaatst op 26 september 2017
Versnellen transitie naar duurzame mobiliteit en energie

Om een duurzame toekomst te waarborgen is een andere manier van denken en doen noodzakelijk De manier waarop we ons gedragen en denken over mobiliteit en energie moet flexibeler, duurzamer en slimmer worden. De bestaande kloof tussen huidige aanbod en toekomstige vraag  biedt ons de mogelijkheid nieuwe denkwijzen te ontwerpen. Dat kan alleen worden bereikt door samen te werken met initiatieven die anders durven denken. Er moeten innovatieve projecten gestimuleerd worden met gelijke ambities en krachten moeten gebundeld worden. Er dient een fundamenteel andere aanpak over de huidige mobiliteits- en energiesituatie te komen.

‘Powering Mobility’ is de beweging die innovatie, samenwerking en gedragsveranderingen stimuleert in de transitie van mobiliteit en energievoorziening. Op donderdag 28 september gaat ‘Powering Mobility’ van start tijdens de “Energy & Mobility 2050 Conference” in de Grolsch Veste te Enschede.

Het Congres “Powering Mobility” is hét event waarbij professionals op het gebied van mobiliteit en duurzaamheid geïnformeerd, geïnspireerd maar vooral geactiveerd worden. In een dynamische, interactieve setting zullen verschillende praktijkcases en de klimaattechnische, economische en maatschappelijke gevolgen op korte en lange termijn behandeld worden.

In een Nederlands-Duitse setting geven deskundigen uit het veld inzicht in wat er gaande is met betrekking tot de transitie van mobiliteit en energie en wat we in de jaren naar 2050 toe gaan tegenkomen. Er zal onder andere gesproken worden over de inzet van 2e hands Plugin Hybrids, de auto als mobiele batterij, een parkeergarage als kloppend hart van een smart grid en publiek private samenwerkingen om oplossingen te stimuleren. Door de interactieve wijze waarop de onderwerpen behandeld worden zal iedere bezoeker in staat worden gesteld een effectieve bijdrage te leveren aan het gezamenlijke resultaat van deze dag.

Mennekes, ontwikkelaar en producent van de beroemde mennekes-stekker, heeft zich als partner verbonden aan dit congres dat jaarlijks georganiseerd zal gaan worden, jaarlijks wisselend in Nederland of Duitsland.
Het congres maakt deel uit van het programma van een Duitse inkomende handelsmissie van het Partner International Businessprogramma “E-mobiliteit van Amsterdam naar Berlijn”. Duitse (kennis)-partners uit het bedrijfsleven en de overheid willen zich op de hoogte stellen van de ontwikkelingen in Nederland op het gebied van mobiliteit en energie en zijn op zoek naar ’slimme’ samenwerkingsverbanden. Leden van het Bundesverband eMobilität, (de Duitse branchevereniging voor elektrische mobiliteit) en de Deutsch Niederländische Handelskammer zullen uitgebreid vertegenwoordigd zijn op het congres.

Gedurende de hele dag zal er in en buiten het stadion een EV-experience zijn waar u kennismaakt met ontwikkelingen op het gebied van Slimme Mobiliteit en Energie. Laat u zich verrassen door de mogelijkheden die er nu al zijn. De dag zal worden afgesloten met een netwerkborrel.

Bekijk hier het volledige programma >>

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: