Kennisplatform voor Oost Nederland

Viering van de 500e Verduurzaamde Woning in Almelo: AKOR zet duurzaamheid in de spotlight

Geplaatst op 4 december 2023
Viering van de 500e Verduurzaamde Woning in Almelo: AKOR zet duurzaamheid in de Spotlight

Onlangs vierde AKOR een mijlpaal in duurzaamheid met de succesvolle verduurzaming van de 500e woning, in opdracht van Beter Wonen. De Hazelaarstraat in Almelo, waar momenteel ongeveer 30 woningen worden verduurzaamd, markeert een significante stap in de missie van AKOR. Hoogwaardige producten realiseren en oplossingen bieden voor vraagstukken op het gebied van vastgoed.

Arjan Ligtenberg, Directeur van AKOR Nijverdal, sprak de aanwezigen toe tijdens de viering in een winterse setting, waarbij de bewoner van de 500e woning in het zonnetje werd gezet. De aanwezigheid van bouwpartners, het toegewijde team en de opdrachtgever Beter Wonen maakten de feestelijke gelegenheid compleet.

Verduurzaming

“De verduurzaming van vastgoed in Nederland is van cruciaal belang voor onze toekomst,” benadrukte Ligtenberg. “Het is prachtig om daaraan te mogen werken samen met een mooi op elkaar ingespeeld team. Waarom zou je deze mijlpalen dan niet vieren?”

In Nederland kwam in 1975 voor het eerst aandacht voor CO2-uitstoot, de eerste woningen werden in 1980 geïsoleerd. AKOR is sinds 2017 actief bezig met verduurzaming. Nog voordat in 2000 woningisolatie z’n vlucht nam in aantallen en kwaliteit. In elk bouwproject, of het nu particulier of zakelijk is, een verbouwing, aanbouw of nieuwbouw, verduurzaming staat altijd op onze agenda. “Het verminderen van CO2-uitstoot is een gezamenlijke verantwoordelijkheid, iets wat wij als AKOR graag aanjagen. We verduurzamen zo’n 100 woningen per jaar voor corporaties. Daarnaast verduurzamen we ook in opdracht van particulieren. Hoewel verduurzaming niet altijd de aanvankelijke vraag is, wordt het bij meer dan de helft van onze projecten een belangrijk onderdeel”.

Terwijl AKOR trots terugkijkt op de voltooide projecten, kijkt het ook vooruit naar een toekomst waarin duurzaamheid een blijvende prioriteit is. “Op naar de 1000” zegt Ligtenberg, kijkend naar de  vertegenwoordigers van Beter wonen. 

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: