Kennisplatform voor Oost Nederland

Vijfde editie Cleantech Tomorrow april dit jaar in Epe en Voorst

Geplaatst op 22 januari 2018

Eind april dit jaar organiseert de Cleantech Regio het jaarlijkse event Cleantech Tomorrow. Gastgemeenten zijn Epe en Voorst. Was Cleantech Tomorrow de afgelopen vier jaar nog een eendaags congres, voor de vijfde editie wordt breder uitgepakt. Er worden pre-events georganiseerd voor de inwoners van de gastgemeenten op vrijdag 20 april en zaterdagmorgen 21 april. De zaterdagmiddag is bedoeld voor het algemene publiek, de inwoners van de Cleantech Regio. Dinsdag 24 april is de zakelijke dag voor de professionals, ondernemers en bestuurders. Hier zijn overigens ook inwoners, scholieren en studenten van harte welkom.

Inwoners betrekken
Deze veranderde opzet is ingegeven door de gemeenten Epe en Voorst. Zij gaven aan graag de vijfde editie van Cleantech Tomorrow te willen hosten, maar vonden het tegelijkertijd belangrijk om de aanpak wat te wijzigen. Erik Visser, wethouder van Epe hierover: “Ik heb de afgelopen jaren met belangstelling en plezier de congressen bezocht. Ik ondersteun ook van harte de duurzaamheidsdoelstellingen van de Cleantech Regio. Maar ik ben er wel van overtuigd dat als we duurzamer willen worden het nou juist de inwoners en bedrijven zijn die de succesfactor zijn. En ik ben ook trots op onze prachtige bedrijven die duurzaamheid in hun bedrijfsvoering innovatief toepassen. Ook dat willen we graag laten zien. Dat doen we vanuit Epe ook door onder andere een open bedrijvendag te organiseren.”

The Next Level en duurzaamheid in de praktijk
Cleantech Tomorrow is het jaarlijkse event waarop nieuwe ontwikkelingen en initiatieven op het gebied van duurzaamheid worden gedeeld en waarin motiveren, enthousiasmeren, prikkelen en inspireren centraal staan. Het motto van Cleantech Tomorrow in 2018 is The Next Level en het is een event voor duurzaamheid in de praktijk. Benadrukt wordt vooral wat de praktijk aan innovaties biedt. Geen theoretisch, ‘hoog over’ en abstract verhaal, maar vooral ook toegepast en praktisch.

Hoofdlocatie Airport Teuge
Hoofdlocatie is in 2018 Airport Teuge. Harjo Pinkster, wethouder van Voorst, vindt het natuurlijk een eer om vanuit zijn gemeente de locatie Teuge te mogen inzetten. “Uiteraard, mede omdat juist vanuit dit vliegveld duurzaamheid zeker ‘the next level’ is. Bijvoorbeeld door het energieneutrale luchthavengebouw, een bedrijf als Cleantech Aviation dat toch voorloper is met biofuel voor de luchtvaart en TEACH dat mbo-opleidingen biedt gerelateerd aan de luchtvaart.”

Programma
Het programma staat in grote lijnen en wordt de komende periode nog verder ingevuld.

Op vrijdag 20 april en zaterdagmorgen 21 april zijn er pre-events lokaal in de gemeenten Epe en Voorst. Zoals open bedrijvendagen en energiemarkten. De zaterdagmiddag en avond is het centrale publieksevent op airport Teuge. Dit wordt een duurzaam festival met informatieve stands in het ‘dorp van morgen’. Presentaties, muziek, duurzame hapjes bij foodtrucks en veel gezelligheid.

Dinsdag 24 april is de businessvariant van het publieksfestival met onder andere sprekers, informatieve stands, veel netwerkgelegenheid, Cleantech Battles, succesverhalen van ondernemers en er is aandacht voor de duurzame inzetbaarheid van werknemers.

Cleantech Regio
In de Cleantech Regio werken de Stedendriehoek-gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen met ondernemers, onderwijs en onderzoek samen aan een schone toekomst. Daarmee koerst de regio op een duurzame economie en samenleving. Een schone toekomst, waarin energieneutraliteit speerpunt is en economie en ecologie hand in hand gaan.

 

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: