Kennisplatform voor Oost Nederland

Vika Bedrijfswagens B.V. naar Wezep verhuisd

Geplaatst op 3 januari 2017
Vika Bedrijfswagens B.V. naar Wezep verhuisd

Vika Bedrijfswagens verhuisde in juli 2016 naar een fraai nieuwbouwpand in Wezep. Daar beschikt men aan de Lorentzstraat 1 over een moderne werkplaats, kantoren en een ruim  buitenterrein/parkeerplaats. Het pand op zichtlocatie langs de A28 is het onderkomen van een overtuigde en gepassioneerde IVECO-dealer, die – laat het gezegd zijn – vakkundige reparaties verricht aan álle merken trucks en trailers.

Meer dan 85 jaar was Vika Bedrijfswagens gevestigd in Hattemerbroek. Hier was echter onvoldoende ruimte voor de toename van de klandizie en de uitbreiding van de activiteiten van Vika Bedrijfswagens. Op 9 september 2016 werd de officiële opening van de nieuwe bedrijfslocatie gevierd, gevolgd door een open dag. Niet alleen de interne logistiek kon worden verbeterd op de  nieuwe locatie. Ook is er meer ruimte voor de verkoop van occasions. In Wezep beschikt men over een kavel van 7000 m²; een verdubbeling ten opzichte van de oude locatie. ‘Onze verhuizing geeft ruimte aan een nog betere ontvangst, service en dienstverlening’, zegt Roel Vinke, verantwoordelijk voor de sales en aftersales. In het familiebedrijf staat al weer de derde generatie aan het roer; te weten Ive en Jan Vinke, respectievelijk de vader en oom van Roel.

IVECO-dealer
Sinds jaar en dag is Vika Bedrijfswagens dealer van IVECO bedrijfswagens. De range van het merk dekt het gehele logistieke spectrum, van groot tot klein, aldus Vinke. ‘De IVECO Daily, de Eurocargo, de Stralis en de Trakker bieden een oplossing voor elk vervoersvraagstuk. De Daily is een van onze meest verkochte auto’s. Niet voor niets was dit de Bestelwagen van het Jaar 2015. Met name het ladderchassis, de 8-traps Automaat (Hi-Matic), 3500 kg trekgewicht en krachtige 3.0 liter motoren zijn aantrekkelijke aspecten van de Daily. Maar ook de grotere voertuigen en trucks zijn populair. Een vaste klant van ons is bijvoorbeeld PostNL, die door de jaren heen enkele tientallen Stralis-trucks heeft afgenomen.’ Vika Bedrijfswagens wil vooral een 24-uurs- service bieden, zegt Vinke.

‘Dat betekent niet alleen dat je er bent als de klant hulp nodig heeft in de vorm van reparatie of onderhoud. Maar ook dat je als sales-verantwoordelijke proactief op mensen afstapt en potentiële én bestaande klanten bezoekt. We leveren altijd maatwerk en kunnen, omdat we al onze activiteiten vanuit één centrale vestiging uitvoeren, snel schakelen en direct communiceren. Voor onze klanten, die zich ruwweg in een straal van 50 kilometer rondom Wezep bevinden, zijn we echt de dealer om de hoek.’

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: