Kennisplatform voor Oost Nederland

VIP-taxi met persoonsbeveiliging steeds populairder bij vermogenden

Geplaatst op 28 september 2016
Van der Valk Taxiservices

Terreurdreiging, afpersing, zinloos geweld, ontvoeringen – reizen per taxi is er voor celebrities, CEO’s, topsporters en politici het afgelopen decennium niet veiliger op geworden. Van der Valk Taxiservice uit IJmuiden gooit daarom hoge ogen met ‘VIP & Guard’, de nieuwe standaard voor sterrenvervoer in Nederland.

Bekende Nederlanders en vermogende personen voelen zich in toenemende mate niet meer op hun gemak in ‘gewone taxi’s’. Terreuraanslagen in Europese steden en nieuwsberichten over geweld op en rond grootstedelijke taxistandplaatsen hebben de vraag naar een hogere veiligheidsstandaard aangewakkerd, constateert Henk van der Valk, directeur van Van der Valk Taxiservice. “Voor deze groep volstaat een normale taxi niet meer.”

Zijn bedrijf, dat zich van oorsprong richtte op zakelijk en particulier vervoer, heeft zijn dienstenpakket sinds kort uitgebreid met VIP & Guard, een combinatie van hoogstaand vervoer en (persoons)beveiliging van topkwaliteit. Veilig, discreet en 24 uur per dag paraat.

Veiligheid op één
Met iedere klant van VIP & Guard wordt vooraf een intakegesprek gevoerd. “Zowel voor ons eigen personeel als voor onze klanten hanteren wij de hoogste standaarden. Dat kan ook niet anders: veiligheid is onze nummer één prioriteit. Daarmee valt niet te marchanderen.”

Dus gaat Van der Valk uiterst zorgvuldig te werk. “De passagier wordt gescreend en er wordt een risicoanalyse gedaan,” aldus de directeur. “Ook de af te leggen routes worden nauwkeurig doorgenomen. Daarna bekijken we welke van onze bodyguards het beste bij de klant past.”

Veilig en in stijl
De gecertificeerde chauffeurs hebben allen een achtergrond bij de politie of ervaring in de terreurbestrijding. “Ze weten hoe te handelen bij dreigende aangelegenheden als achtervolgingen en ontvoeringen.”

Vier BMW’s uit de 7-serie brengen prominente en vermogende reizigers en hun gezinnen veilig van A naar B. Klanten reizen dus niet alleen veilig, maar ook in stijl. Van der Valk: “Voor CEO’s, bankiers en celebrities is alleen het beste goed genoeg.”

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: