Kennisplatform voor Oost Nederland

Voetbalschool Manchester United Vredestein naar Nederland

Geplaatst op 10 april 2023
Voetbalschool Manchester United Vredestein naar Nederland

Apollo Tyres werkt via het premium-bandenmerk Vredestein samen met Manchester United om een ‘Manchester United Soccer School’-evenement in Nederland te organiseren. Dit biedt kinderen en jongeren exclusieve coachingsessies die beweging stimuleren en persoonlijke ontwikkeling bevorderen.

De Vredestein Manchester United Soccer School vindt plaats op 8 april aan de Vogido Football Academy in Enschede, in de buurt van de productiefaciliteit van Apollo Tyres. Het evenement wordt gehouden in samenwerking met Sportaal, een Enschedese organisatie dat zich inzet om mensen samen te laten sporten en bewegen, en de Johan Cruyff Foundation, die sinds 1997 initiatieven heeft ontwikkeld om de fitheid van kinderen en hun persoonlijke ontwikkeling te verbeteren, waaronder het opzetten van sportfaciliteiten in achtergestelde gebieden en het helpen van kinderen met speciale behoeften. De Vredestein Manchester United Soccer School werd in 2023 geïntroduceerd als een van drie evenementen in Europa en is ontwikkeld om jongens en meisjes te helpen hun potentieel op zowel sociaal als academisch gebied te ontwikkelen.

Carlos Platier Luna

Het evenement wordt bijgewoond door oud-internationaal judoka en tv-presentator Carlos Platier Luna. De Nederlandse media-persoonlijkheid, die in 2017 de winnaar was van ‘Expeditie Robinson’, is ambassadeur van de Johan Cruyff Foundation.

Manchester United Soccer School

Sinds 1999 heeft de Manchester United Soccer School diverse voetbalactiviteiten voor meer dan 500.000 deelnemers georganiseerd, waarbij kinderen in 90 verschillende landen kennis maakten met professionele coaches van het basis-, academisch en nationaal niveau. Het programma biedt deelnemers van 12 tot 18 jaar inzicht in het belang van houding, teamwork, vaardigheden, kracht en luisteren in de sport, en inspireert jonge mensen om te leren en zich te ontwikkelen.

“De Manchester United Soccer School in Enschede bouwt voort op onze langdurige relatie met Manchester United en biedt een geweldig platform om onze activiteiten voor maatschappelijke ondersteuning uit te breiden”, zegt Benoit Rivallant, President en CEO van Apollo Tyres Europe. “We zijn er trots op deel uit te maken van zo’n mooi en doelgericht initiatief en we kijken ernaar uit om het merk Vredestein te gebruiken om voetbal en de ontwikkeling van het welzijn van kinderen in heel Nederland te bevorderen.”

Op 25 maart vond de eerste door Vredestein gesteunde Manchester United Soccer School plaats bij Hotel Touring in Coccaglio, in Brescia, Italië, in samenwerking met de liefdadigheidsinstelling Associazione Immagine, die zich inzet voor onderwijs aan onderontwikkelde en gemarginaliseerde gezinnen in heel Italië.

Tweede sessie

Op 1 april vindt de tweede sessie plaats in het Trylogia Hotel in Warschau, Polen; de locatie heeft huisvestigingsfaciliteiten, een voetbalveld op volledige grootte en een uitgebreid recreatiegebied. Apollo Tyres gaat samenwerken met de nationale liefdadigheidsinstelling Nadzieja na Mundial, die door middel van sport en onderwijs bijdraagt aan de ontwikkeling van kinderen in verzorgingstehuizen, waardoor ze een betere start in het volwassen leven krijgen.

Ten slotte zal de derde sessie in 2023 worden gehouden op 8 april in Enschede bij Vogido Football Academy – vlakbij de productiefaciliteit van Apollo Tyres. De Voetbalschool wordt georganiseerd in samenwerking met Sportaal, een Enschedese organisatie die samen sporten ondersteunt, en de Johan Cruyff Foundation, die sinds 1997 initiatieven opzet om de conditie van kinderen en hun persoonlijke ontwikkeling te verbeteren, waaronder het realiseren van sportfaciliteiten in achtergestelde gebieden en het helpen van kinderen met speciale behoeften.

“We zijn verheugd dat we samen met Vredestein Manchester United-voetbalscholen organiseren op verschillende locaties in Europa”, zegt Michael Nearly, Head of Coaching, Manchester United Soccer School. “Voetbal is een internationale taal die mezelf en mijn medecoaches de mogelijkheid biedt om te communiceren met lokale gemeenschappen. We weten dat een aantal van de jongeren waarmee we gaan werken een aantal moeilijke ervaringen heeft doorgemaakt of nog steeds doormaakt en we hopen dat we, via de taal van voetbal, hen inspireren, uitdagen en motiveren om het beste uit zichzelf te halen.”

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: