Kennisplatform voor Oost Nederland

Tolg’Art Wierden opent expositieseizoen met drie kunstenaars

Geplaatst op 28 augustus 2018

Galerie Tolg’Art in Wierden opent zaterdag 1 september het nieuwe expositieseizoen met werk van de kunstenaars Rudy Volbeda, Jelle Schotanus en Frank Boogaard.

De vernissage is van 14 tot 16 uur en de kunstenaars zijn aanwezig. Zaterdag 1 september zal ook het nieuwe expositieseizoen rond 14.30 uur worden geopend door Gerrit Dannenberg, directeur van het Rijssens Museum. Voor de muzikale omlijsting zorgt singer-songwriter en bluesgitarist LT Shiprock, alias Henk Schipdam.

Galeriehouders Jannie en Johannes Dollen zorgden weer voor een mooie kunstenaarscombinatie. Frank Boogaard is van geboorte Rotterdammer maar woont in Veenendaal. Heel vroeg ging zijn interesse al uit naar het beeldhouwen. Hij begon met houtsculpturen waarin hij zijn emoties symboliseerde. Een fysieke beperking dwong hem over te stappen op bronzen beelden die hij eerst uitbundig modelleert in was. Was geeft hem meer vrijheid om te vormen. Ook vogels en vliegpatronen zijn belangrijke inspiratiebronnen.

Jelle Schotanus werd in 1956 geboren in Luinjeberd, een gehucht onder de rook van Heerenveen. Hij groeide op in Drachten en woont Beetsterzwaag. Als kind tekende hij vaak en veel. Op 15-jarige leeftijd kwam hij terecht bij Philips aan de lopende band. Rond zijn vijftigste begon hij met schilderen door kijken en uitproberen. De Friese mecenas Thom Mercuur ontdekte hem. Zijn stijl is herkenbaar. Hij voelt zich zeer betrokken bij de natuur en de landschappen die hij met durf neerzet: smijtend en vegend met brede kwast lijkt hij als een wildeman te keer te gaan. Toch weet hij exact wanneer hij moet stoppen voor een boeiend resultaat met innerlijk effect.

Rudy Volbeda is in 1950 geboren in Utrecht. Hij groeide op in de oude binnenstad en tekende al heel jong. Op 15-jarige leeftijd kreeg hij les van de Utrechtse kunstschilder Henk Bellaard die hem veel buiten liet tekenen. Op zijn 18e ging hij naar Kunstacademie Artibus. Na een loopbaan als art director en mede-eigenaar van een reclamebureau vestigde hij zich in 2006 als landschapsschilder in het Gelderse dorp Epse. Zijn inspiratie haalt hij uit natuurlijke landschappen en de overzichtelijkheid van het menselijk bestaan. Herkenbaar werk door zijn impressionistische en vlotte penseeltoets. Het liefst schildert hij buiten in weer en wind wat zijn werk spontaan, snel en vitaal maakt.

De nazomerexpositie loopt tot en met 6 oktober 2018.

 

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: