Kennisplatform voor Oost Nederland

VolkerWessels bouwt in Enschede in razend tempo aan woongebouw Performance Factory

Geplaatst op 24 juli 2023
VolkerWessels bouwt in Enschede in razend tempo aan woongebouw Performance Factory

De Groot Vroomshoop en Goossen Te Pas, beide onderdeel van VolkerWessels, realiseren in het centrum van Enschede de Performance Factory, een duurzame wooncommunity die bestaat uit 185 appartementen en 17 woon-werkstudio’s. De Performance Factory wordt gerealiseerd in opdracht van Bundle, een samenwerking tussen Domijn en de Veste. Door de appartementen grotendeels in de fabriek te bouwen, kunnen er circa 10 appartementen per dag worden gemonteerd.

De betrokken wooncorporaties zetten zich samen in om ruimte te maken voor jongeren in Enschede. De appartementen en woon-werkstudio’s zijn daarom specifiek bedoeld voor young professionals en starters op de arbeidsmarkt, waarbij wonen, werken, ontmoeten en talentontwikkeling centraal staan. De begane grond is bestemd voor commerciële en maatschappelijke partijen.

Realisatie Goossen Te Pas en De Groot Vroomshoop
Goossen Te Pas is verantwoordelijk voor de bouwcoördinatie en de realisatie van de basis: een traditionele onderbouw die bestaat uit metselwerk, kalkzandsteen, prefab vloerelementen en staalconstructie. Op deze traditioneel gebouwde basis worden massief houten woonmodules geplaatst. De massief houten, kant en klare appartementen komen compleet met onder andere een keuken en sanitair uit de fabriek van De Groot Vroomshoop in Enschede en worden vervolgens gemonteerd op de bouwplaats. Door een precieze en gedegen voorbereiding en de juiste partners is het tempo hoog, per dag worden er circa 10 woningen gerealiseerd.

Duurzaam? Jazeker.
Een groot deel van de appartementen zijn van massief, gecertificeerd hout. Hout heeft een positieve invloed heeft op de gezondheid van bewoners en het heeft van nature een isolerende werking. Gecertificeerd hout is daarnaast een circulair bouwmateriaal, draagt bij aan de het vastleggen van CO2 en het behoud van bossen wereldwijd.

In het hart van het gebouw komt een groene binnentuin en ook aan de gevels is straks groen te vinden. De beplanting zorgt ook voor verkoeling in de zomer en het vangt het regenwater op. Het gebouw wordt natuurlijk voorzien van zonnepanelen en is aangesloten op het meest duurzame warmtenet van Nederland van Ennatuurlijk. Zo wonen de huurders straks in een duurzame en energiezuinige woning.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: