Kennisplatform voor Oost Nederland

Volvo Nieuwenhuijse verhuist naar bedrijventerrein Hessenpoort

Geplaatst op 28 november 2017
Volvo Nieuwenhuijse verhuist naar bedrijventerrein Hessenpoort

Met het tekenen van de koopovereenkomst op maandag 27 november door wethouder René de Heer en ontwikkelaar Jan Kroesen van Montagne Ontwikkeling BV is het definitief: Volvo Nieuwenhuijse laat haar nieuwe bedrijfspand bouwen op bedrijventerrein Hessenpoort.

Directeur Peter Nieuwenhuijse legt uit: ‘De huidige vestiging van Volvo op de vertrouwde plek aan de Ceintuurbaan is aan vernieuwing toe. Omdat we te maken hebben met een oud pand brengt dit veel kosten met zich mee. Reden om te kiezen voor nieuwbouw. We hebben besloten naar Hessenpoort te verhuizen vanwege de mooie zichtlocatie aan de A28 en de ruime kavel. Ons nieuwe pand wordt niet groter, maar wel moderner. We gaan met een nieuw werkplaatssysteem werken, waarbij de monteur een centrale, belangrijker rol krijgt. Ook krijgt duurzaamheid veel aandacht; ons streven is om het label Breeam Excellent te verkrijgen. Het nieuwe gebouw krijgt een frisse, eigentijdse uitstraling.’ De bouw gaat eind januari 2018 van start. De oplevering is voorzien in oktober 2018.

Toekomstgericht
René de Heer, wethouder Economie van de gemeente Zwolle, is blij met de keuze van Volvo voor Hessenpoort. ‘Volvo Nieuwenhuijse is het voorbeeld van de nieuwe dynamiek in de Zwolse economie. Groei en toekomstgericht werken betekent ook toekomstgericht kiezen, en dat is wat Volvo Nieuwenhuijse doet. Met de verhuizing naar Hessenpoort kan het bedrijf verder ontwikkelen en blijft de werkgelegenheid in Zwolle. Ik feliciteer de directie en alle medewerkers graag met deze mooie stap.’

Toplocatie
Hessenpoort huisvest verschillende toonaangevende bedrijven. Het bedrijventerrein is met zijn ligging direct aan de A28 uitstekend bereikbaar. Het heeft een eigentijdse uitstraling, een kwalitatief hoogwaardige inrichting en een actieve ondernemersvereniging. Innovatie en duurzaamheid staan er hoog in het vaandel. Er is in en buiten de stad veel belangstelling voor deze toplocatie.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: