Kennisplatform voor Oost Nederland

Volvo Zwolse Grachtenrace: spektakel op de Zwolse grachten

Geplaatst op 12 juni 2023
Volvo Zwolse Grachtenrace: spektakel op de Zwolse grachten

Op zaterdag 17 juni gaan tientallen dames en heren roeiteams de strijd met elkaar aan tijdens de Volvo Zwolse Grachtenrace. De mooiste grachtenwedstrijd van Nederland voor roeisloepen. “Een spektakel om te zien”, voorspelt Anne Dijksma. “En populair onder de roeiers, de wedstrijd waar maximaal 75 teams aan mee kunnen doen zat binnen 1 uur vol. De wedstrijd telt mee voor het Nederlands Kampioenschap. Natuurlijk is iedereen van harte welkom om de roeiers vanaf de kant aan te moedigen.”

De start en finish van de sloeproeirace vinden plaats bij Brasserie Hofvlietvilla. “Dat is een prachtige locatie, zowel voor de roeiers als voor de toeschouwers”, zegt Sandra Oldengarm. “Met onder andere Dj Etienne, die zorgt voor een muzikale noot wordt het een sportieve én feestelijke dag. We verwachten dan ook veel toeschouwers in en rond de Zwolse grachten. Namens de gehele organisatie spreken we daarom ook een dankwoord uit richting de omwonenden.”

Samenwerking Volvo Nieuwenhuijse

Dat het Zwolse sportevenement een waar fenomeen is onder roeiers, blijkt wel uit het feit dat teams uit het hele land naar Zwolle komen, er is zelfs een wachtlijst voor deelname. “Daar zijn we enorm trots op. Net zoals we trots zijn op onze samenwerking met Volvo Nieuwenhuijse. Als gevolg daarvan draagt de sloeproeirace de naam Volvo Zwolse Grachtenrace.” Het evenement wordt sinds de start georganiseerd vanuit de Stichting Zwolse Grachtenrace. “Als organisatie kunnen we niet zonder samenwerkingen met onze sponsoren en natuurlijk ook niet zonder alle vrijwilligers. Het is mooi om te zien dat wij (Anne en Sandra) als bestuur, met een pure passie voor de sport, mensen en bedrijven om ons heen hebben die er samen een succes van willen maken.”

Route van de race en prijsuitreiking

De circa 600 deelnemers roeien een race van ruim 15 kilometer. Het keerpunt bevindt zich bij Mastenbroekerbrug op het Zwarte Water, vlakbij Stadshagen. De heren starten in de ochtend en de vrouwen in de middag. Om 10.45 uur geeft Ton Kolman van Brasserie Hofvlietvilla het startschot. Rond 12.45 uur finishen de laatste herensloepen.

De vrouwenrace begint om 13.15 uur en de laatste sloepen zullen rond 15.30 uur de finish passeren. De prijsuitreiking vindt plaats om 18.00 uur bij Brasserie Hofvlietvilla. Na afloop zal er nog nagepraat worden in het stamcafé de Hetebrij aan de Nieuwe Markt in Zwolle

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: