Kennisplatform voor Oost Nederland

Voor alle volwassenen die om jongeren heen staan: WOEST The Village 2 juni

Geplaatst op 27 april 2022
Voor alle volwassenen die om jongeren heen staan: WOEST The Village 2 juni

De wereld wordt wakker en gaat weer open. Jongeren zoeken hun weg in een nieuwe werkelijkheid na Covid. Maar wat betekent dat voor jou, als hun docent, ouder, begeleider of coach? Het breed gevoelde thema onder jongeren en kinderen is: ‘Kunnen zijn wie je bent’. Maar hoe faciliteer je dat zo goed mogelijk?  

Vragen en dilemma’s als deze komen aan bod tijdens WOEST The Village, het avondprogramma voor volwassenen van Cultuureducatiefestival WOEST in Zwolle. Duizenden scholieren komen eind mei naar het festivalterrein in het Ter Pelkwijkpark in Zwolle voor tientallen speciaal ontworpen workshops van vernieuwende cultuuraanbieders. Speciaal voor volwassenen is er op donderdag 2 juni een avondprogramma.  

Wat is WOEST The Village 

WOEST The Village is een verfrissende duik in nieuwe visies en ideeën over onderwijs en pedagogiek, door cultuureducators met roots in zowel het onderwijs als de kunsten. WOEST is een project van Stadkamer, in samenwerking met Festivalplatform Zwolle Unlimited, die de artistieke leiding en facilitaire productie voert. Onder het motto It takes a village to raise a child wil Stadkamer voeding en inspiratie bieden aan ieder die met jongeren werkt of leeft.  

Programma en tickets 

Het programma van WOEST The Village loopt uiteen van mediakunst tegen eenzaamheid, storytelling als bouwer van identiteit en de waarde van muziek bij het leren tot een audiotour langs zelfbeeld en bodyshaming. Geïnteresseerden kunnen gratis deelnemen, maar moeten wel een ticket bestellen via de site www.festivalwoest.nl. Daarbij kunnen ze driemaal een programmaonderdeel kiezen. Vooraf staat er een heerlijk shared dinner klaar. Ook daarvoor moet gereserveerd worden via de ticketshop. Aan het diner zijn kosten verbonden. 

Dit zijn de programma-onderdelen  

Audiotour langs zelfbeeld en bodyshaming – Wat als je van kleins af aan hoort dat jouw lichaam niet goed genoeg is, zoals het is? Creative Educator Liza Slootman schept creatieve ruimte voor anders-zijn in een eerlijke en kwetsbare route door haar eigen hoofd.  

Een leer-identiteit bouwen met storytelling – De woorden en verhalen waarmee we onze jongeren beschrijven, zijn medeverantwoordelijk voor de creatie van hun identiteit. Welke verhalen geef je hen? En hoe kun je dit gegeven bewust inzetten? Door internationaal opleider en storyteller Katrice Horsley.  

Mediakunst tegen eenzaamheid – Ruim tachtig procent van de jongeren voelde zich eenzaam in lente 2021. Praten erover blijkt taboe. De mediakunstenaars van Studio Z zetten hun skills in om deze drempel op creatieve wijze te verlagen.  

De waarde van muziek bij het leren – Kinderen leren visueel, auditief en kinesthetisch. Met een open geest, snelle keuzes en groepsdynamiek brengt Ype Wielinga de deelnemers tot prachtige gezamenlijke composities met een boodschap.  

Rondje Vrijheid – Kies waar je zin in hebt, laat je verleiden door wat op je pad komt. Dit zijn de mogelijkheden: The Playground, Living Library, Silent Disco en het WOEST avondcafé. 

Les Fanflures – De avond wordt afgesloten met stomend koper en hippe dansjazz van de Franse brassband Les Fanflures. 

Vocal Statements tijdens diner – Door samen zingen en storytelling biedt Vocal Statements jongeren een podium om hun eigen stem te ontwikkelen en hem vervolgens te durven gebruiken. Inspiratie en opwarmer tijdens het diner.  

Bestel je gratis tickets via www.festivalwoest.nl 

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: