Kennisplatform voor Oost Nederland

Vrienden van Hanzeland willen Hanzeland ontwikkelen

Geplaatst op 11 september 2017
Vrienden van Hanzeland willen Hanzeland ontwikkelen

De Vrienden van Hanzeland –  vertegenwoordigers van eigenaren, ontwikkelaars, ondernemers, Windesheim, NS, gemeente Zwolle én bewoners – willen het gebied Spoorzone/Hanzeland in Zwolle ontwikkelen. Het inspiratiedocument ‘Visie op Hanzeland’ dat de actieve kern van de Vrienden hiervoor heeft opgesteld, is bekrachtigd met het plaatsen van een handtekening op een grote tekening waar de visie in woorden is omgezet in beelden.

Spoorzone/Hanzeland heeft een unieke ligging: naast het station, dicht bij de Zwolse binnenstad en op steenworpafstand van de IJssel. Het gebied heeft alle potentie om een levendig stedelijk gebied te worden. De belangstelling om hier te wonen, werken, ondernemen en leren neemt toe en er zijn steeds meer partijen die willen investeren in het gebied.

Breed draagvlak
deltaWonen, BPD, NS, Windesheim, City Developer-S, Panta Real Estate en de gemeente Zwolle vormen de actieve kern van de Vrienden van Hanzeland. Het inspiratiedocument ‘Visie op Hanzeland’ is onder hun energieke leiding tot stand gekomen. Een betrokken groep ondernemers, ontwikkelaars, (onderwijs)instellingen, eigenaren, studenten en bewoners heeft bij het opstellen van ‘Visie op Hanzeland’ meegedacht tijdens workshops, ateliersessies en het Spoorcafé. ‘Visie op Hanzeland’ heeft daardoor een breed draagvlak bij verschillende stakeholders.

Stedelijk centrumgebied
Wethouder Ed Anker is blij met de visie en ziet veel kansen. “Hanzeland heeft enorm veel potentie om zich te ontwikkelen tot een nog dynamischer en interessanter gebied. Door de sterke inzet op fysieke verbindingen in het project Spoorzone krijgen bestaande en nieuwe functies in Hanzeland bovendien ook echt een connectie met het stadscentrum. Hanzeland zal geen eiland blijven, maar een onderdeel worden van het stedelijk centrumgebied van Zwolle.”

Onderscheidend
‘Visie op Hanzeland’ geeft richting aan initiatieven en is uitnodigend voor initiatiefnemers. De  kernwaarden – stoutmoedig anderz, verbonden en in beweging -zorgen voor verbinding en geven in hun samenhang Spoorzone/Hanzeland een duidelijk onderscheidend karakter in vergelijking met de directe omgeving van Zwolle en andere gebieden in Zwolle.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: