Kennisplatform voor Oost Nederland

Vrienden van Kampus van start

Geplaatst op 27 september 2022
Vrienden van Kampus van start

Kampus, het nieuwe innovatieve opleidingscentrum in Rijssen, wordt uitgebreid met een Vriendenstichting. Inzet is het bedrijfsleven als ‘Vriend van Kampus’ onderdeel te maken van het onderwijs.

Kampus, ontmoeten en inspireren

Kampus is in augustus van dit jaar van start gegaan als dé plek voor innovatief vakmanschap in Twente. Kampus is het opleidingscentrum in Rijssen voor verschillende vakopleidingen uit sectoren waar veel vraag is naar talentvolle vakmensen zoals de techniek, zorg en bouw. Het ROC van Twente, Bouwmensen Rijssen, REMO West-Twente en Zorggilde worden in het nieuwe gebouw gehuisvest. InfraVak Holten en OT&L Rijssen sluiten zich aan als onderwijspartners.

Vrienden van Kampus

Via de Vriendenstichting kunnen bedrijven zich als sponsor aan Kampus verbinden. Met het opzetten van sponsorpakketten hoopt manager Maarten Scholten de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven stevig te stimuleren. ‘’Als onderwijspartners hebben we veel geïnvesteerd om een geweldig onderwijscentrum neer te zetten. Om dit nog verder uit te breiden, hebben wij het bedrijfsleven nodig. Samen zorgen wij ervoor dat het aanbod van Kampus inspirerend en uitdagend blijft. Een belangrijk onderdeel waar we als bedrijfsleven en onderwijs kunnen samenwerken, is het Experience Center, het kloppende hart van Kampus. Dat wordt de innovatieve etalage voor nieuwe trends en ontwikkelingen in de techniek, bouw, zorg en retail. Waar het bruist van de energie, waar bedrijven zich presenteren en studenten kunnen kennismaken met hun nieuwste innovaties.”

Wie kan er ‘Vriend van Kampus’ worden? Bedrijven die een connectie hebben met techniek, de bouw, zorg, retail, transport en infra. “Maar ook bedrijven die bij willen dragen aan het behouden en werven van talent voor de regio“, licht Scholten toe. “Bedrijven die graag in een inspirerende, innovatieve omgeving de werknemers van de toekomst willen ontmoeten.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: