Kennisplatform voor Oost Nederland

Waarom steeds meer mensen kiezen voor een private lease

Geplaatst op 15 augustus 2023

Wanneer je net je rijbewijs hebt gehaald, is het voor de meesten vrijwel onmogelijk om direct een mooie en ook dure auto aan te schaffen. Het is daarom dus ook prima om de eerste tijd, waarin je het autorijden pas echt leert, dit te doen in een Twingo, Fiat Punto of een van de vele andere nostalgische auto´s. Toch komt er ook een moment waarop je natuurlijk de volgende stap wilt zetten, aangezien de kans bestaat dat je ook een gezin gaat stichten en een grotere auto simpelweg ook voor tal van andere zaken een stuk praktischer is. Omdat de ontwikkelingen op dit gebied allesbehalve stilstaan, stijgen de prijzen van een gemiddelde auto ook ieder jaar. Waar je in 2015 bijvoorbeeld voor 5.000 euro een goede occasion wist te vinden, is dit vandaag de dag allang niet meer het geval. Steeds meer mensen kiezen daarom voor een private lease. Waarom dat vertellen we je nu!

Geen eenmalige uitgave

Een belangrijk voordeel van het leasen van een auto is natuurlijk de eenmalige uitgave die je niet hoeft te doen. Het is namelijk niet zo vanzelfsprekend dat iemand zomaar enkele duizenden of zelfs tienduizenden euro´s op de spaarrekening heeft staan en dit vervolgens ook wil uitgeven aan een nieuwe of tweedehands auto. Daarbij komt ook dat de waarde van een auto in de eerste jaren enorm daalt, waardoor je er dus per saldo flink op achteruit gaat. Nu is dit ook iets wat je bij de aanschaf voor lief neemt en dus niet als verrassing komt, als het goed is! Kies je ervoor om te gaan leasen, dan weet je wat je maandelijks betaalt en hoef je dus niet ineens een flinke som geld uit te geven. Vooral handig voor wanneer je niet over voldoende financiële middelen beschikt, maar ook wanneer je bijvoorbeeld een keuze moet maken tussen een nieuwe auto of het verbouwen van je huis.

Met een private lease van Arval weet je waar je aantoe bent

Onvoorziene kosten zijn en blijven een enorme doorn in het oog. Vooral omdat ze altijd op een ongelukkig moment komen en je er dus absoluut niet op staat te springen. Kies je voor een private lease bij Arval, dan weet je wat je iedere maand betaalt en hoef je dus ook niet bang te zijn dat je vlak voor je vakantie ineens een flinke rekening voorgeschoteld krijgt, omdat toch blijkt dat de banden tijdens de zomercheck niet meer over voldoende profiel beschikken of dat je remschijven aan vervanging toe zijn. Zo weet je dus precies wat je kwijt bent iedere maand en breng je de auto bijna lachend naar de garage voor onderhoud. Uiteraard is het wel belangrijk dat je dan kiest voor een operational lease en niet voor een financial lease, want dan gelden er natuurlijk weer andere voorwaarden als het gaat om onderhoud en reparatie.

Je rijdt altijd een (bijna) nieuwe auto

Kies je ervoor een auto te gaan leasen, dan rijd je vrijwel altijd een bijna nieuwe auto. De reden dat we zeggen ‘bijna’, is omdat je er ook voor kunt kiezen een occasion te leasen van een aantal jaren oud. Dit heeft als voordeel dat je voor hetzelfde geld, vaak een net iets luxere uitvoering kunt kiezen, alleen dan wel een wat ouder model. Daarnaast heb je verschillende opties om uit te kiezen als het gaat om de duur van de leaseovereenkomst. Zo kun je kiezen voor een shortlease, wat in het geval van bedrijven vaak wordt gedaan, maar heb je als particulier ook de optie om te kiezen voor 1, 3 of 5 jaar. Uiteraard zal je bij een langdurig contract wat voordeliger uitzijn, maar betekent wel dat je 5 jaar dezelfde auto rijdt.

Delen via

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: