Kennisplatform voor Oost Nederland

Wadinko-congres ter gelegenheid van 25-jarig bestaan in teken van ondernemerschap, leiderschap en talentontwikkeling

Geplaatst op 7 juni 2017
Wadinko-congres ter gelegenheid van 25-jarig bestaan in teken van ondernemerschap, leiderschap en talentontwikkeling

Dit jaar bestaat de ondernemende participatiemaatschappij Wadinko N.V. 25 jaar. Om dit te vieren hield Wadinko woensdag 31 mei een congres in schouwburg Odeon in Zwolle. Sprekers waren Jan Peter Balkenende, oud-premier en hoogleraar aan de Erasmus Universiteit en Bas Haring, wetenschapsfilosoof en hoogleraar aan de Universiteit van Leiden. Cabaretier Dolf Jansen zorgde op geheel eigen wijze voor een humoristisch einde. Op het congres was er natuurlijk ruimte om even terug te blikken op de afgelopen 25 jaar. Maar vooral werd gekeken naar de toekomstige uitdagingen.

Het hoeft geen betoog dat de wereld nu aanzienlijk anders functioneert dan in 1992, het oprichtingsjaar van Wadinko. En voorlopig is het einde van alle ontwikkelingen nog niet in zicht. Integendeel. Zo krijgt het bedrijfsleven meer en meer te maken met Smart Industry, big data en the internet of things, ooit exclusieve ICT-domeinen. Tevens klinkt de roep naar innovatie en verduurzaming steeds luider, om daarmee de circulaire economie gestalte te geven. Op het congres werd uitgebreid stilgestaan bij al deze toekomstige uitdagingen.

Wij Investeren in Mensen en Maatschappij
Ook Wadinko is zich bewust van de sterk veranderende economie. Wadinko gaat daar de komende jaren op anticiperen met meer aandacht voor goed en vitaal ondernemerschap en talentontwikkeling. Op het congres voegde Wadinko de daad bij het woord met de kick-off voor WIMM, wat staat voor Wij Investeren in Mensen en Maatschappij. ‘Wadinko is en blijft in de eerste plaats een participatiemaatschappij die risicodragend kapitaal ter beschikking stelt aan ondernemingen met potentie. Maar om daarin de komende decennia succesvol te blijven zijn, heeft de regio baat bij een kwaliteitsimpuls’, aldus René Wolfkamp, directeur van Wadinko. ‘Met WIMM zetten we in op ondernemerschap, leiderschap en talentontwikkeling in ons werkgebied, om zo meer en extra bedrijvigheid te creëren én om de kwaliteit van die bedrijvigheid te verhogen. Dat doet Wadinko overigens samen met andere ondernemingen en onderwijsinstellingen. Zo zijn Hemmink B.V. en Unica B.V. medeoprichters en WIMM-participanten van het eerste uur.’

Foto gemaakt door; Hans van Eijsden Photography

 

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: