Kennisplatform voor Oost Nederland

Warme ontvangst in sfeervolle showroom van Bruggeman Kachelspeciaalzaak

Geplaatst op 23 oktober 2023
Warme ontvangst in sfeervolle showroom van Bruggeman Kachelspeciaalzaak

In een comfortabele zetel wegdromen voor een vlammend haardvuur… Het is geen droom, maar een ervaring die de bezoekers van Bruggeman Kachelspeciaalzaak in werkelijkheid kunnen beleven. Allerlei kachels en haarden pronken in vol ornaat in de showroom in Wesepe waar een warme ontvangst gegarandeerd is!

De directeur-eigenaren Wijnand en Leonie Rouweler – Bruggeman hebben hun best gedaan om op 800 m2 vloeroppervlak een intieme, gezellige sfeer te creëren. Onder het genot van een kopje koffie kunnen de bezoekers zich in een huiskamer-achtige setting voor de elektrische haard of een houtkachel nestelen om in de tussentijd nuttige adviezen te ontvangen van Leonie of Wijnand of één van hun medewerkers . Die adviezen en informatie zijn zeker niet aan dovemans oren besteed, want er is veel te vertellen over de uitstraling, de stookmogelijkheden en milieuaspecten van de rijke variatie aan kachels en haarden. 

Spontane bezoekers

“Mensen kunnen hier een paar uur vertoeven om verschillende type kachels en haarden te ervaren”, zo vertellen Leonie en Wijnand. “Ze hebben hier de gelegenheid om samen met ons hun wensen bespreekbaar te maken. Vaak komen mensen hier spontaan de showroom binnenwandelen om zich eerst te oriënteren. Dat is te danken aan onze zichtlocatie langs de N348.  We richten ons op bestaande en potentiële klanten in een straal rondom 50 kilometer van Wesepe. Dat kunnen particulieren zijn, maar ook zakelijke klanten zoals bijvoorbeeld horeca.”

Eigen smaak

De showroom bestaat sinds drie jaar en Leonie en Wijnand hebben nog geen seconde spijt gehad van de verhuizing uit Broekland waar Bruggeman Kachelspeciaalzaak sinds 1999 was gevestigd. “We groeiden daar uit ons jasje. Op deze locatie in Wesepe, waar we beide ook wonen, konden we een zichtlocatie krijgen en de showroom volledig naar onze eigen smaak inrichten.”

Compleet assortiment

Het bedrijf biedt een complete range van kachels en haarden aan, variërend van hout-, pellet-, gas-, elektrische en bio ethanol kachels voor in huis tot buitenkachels en zelfs pizza-ovens voor een smaak- en sfeervolle beleving op het terras. Al deze verschillende producten onder één dak is volgens Leonie een groot voordeel voor de klant, want deze kan rustig uitproberen welk type haard of kachel in de smaak valt.

Hout- en pelletkachel

Na de exorbitante stijging van de gasprijzen merken Leonie en Wijnand dat de hout- en pelletkachel sterk aan populariteit wint. Volgens Leonie wordt momenteel een combinatie van een hout- of pelletkachel en een cv-ketel met zonneboiler ook veel verkocht.

Steeds meer mensen willen gedeeltelijk of compleet van het gas af. Daarnaast zien Leonie en Wijnand dat meer klanten met een nieuwbouwwoning kiezen voor een gashaard op basis van propaan. Het verbruik van propaan ligt een stuk lager dan aardgas. Ook de elektrische haard is vanwege het sfeereffect van de vlammen ook een gewild pronkstuk in huis. 

Ecolabel

Bruggeman Kachelspeciaalzaak verkoopt alleen houtkachels met het eco designlabel. Deze zijn gekeurd en voldoen aan de hedendaagse milieueisen. Volgens Wijnand moeten deze gelabelde houtkachels een minimaal rendement hebben van 75% en de uitstoot van fijnstof moet minder dan 40 mg/m3 zijn. “We hebben ook de mogelijkheid om bij oudere type houtkachels zonder label een fijnstoffilter te plaatsen”, aldus Wijnand.

Bruggeman Kachelspeciaalzaak levert de producten inclusief de installatie door gecertificeerde vakmensen. Want zo zegt Wijnand: “Je kunt nog zo’n goede kwaliteit kachel of haard kopen, maar als deze verkeerd wordt geïnstalleerd dan heb je er nog weinig aan.”

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: